Γύρισαν πάλι κάτω τα ευρωπαϊκά  χρηματιστήρια, αλλά όχι με μεγάλες απώλειες όπως στην Ελλάδα, ενώ τα συμβόλαια στη Wall Street δείχνουν πτώση και σήμερα.

Ταυτόχρονα, οι επενδυτές που δεν θέλουν ρίσκο τοποθετούνται μεν στα ομόλογα της ευρωζώνης, αλλά παρατηρούνται πιέσεις στο ελληνικό δεκαετές, που λίγο νωρίτερα είχε σκαρφαλώσει στο 2,15%.

Μέσα σε όλα αυτά, η αναπροσαρμογή των δεικτών της Morgan Stanley, που «ανεβάζει» τα χρηματιστήρια σε Κίνα και Σαουδική Αραβία, έχει σαν αποτέλεσμα να συντελείται αναδιάρθρωση χαρτοφυλακίων σε αναδυόμενες αγορές, όπως η ελληνική, στρέφοντας κεφάλαια προς τα εκεί.

Αυτά ενώ αναμένεται στις 26/8 η αξιολόγηση της Moody’s για το αξιόχρεο της χώρας, χωρίς να αναμένεται να αλλάξει κάτι, όπως εκτιμούν χρηματιστές, διότι διατηρούνται (μέχρι την αξιολόγηση του οίκου) τα capital controls, η άρση των οποίων αναμένεται για τον Σεπτέμβριο και δεν υπάρχουν, τουλάχιστον άμεσα, εξελίξεις ως προς την ελληνική bad bank.

Επιπρόσθετα, οι επενδυτές αναμένουν τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους θεσμούς για τον προϋπολογισμό του 2020, ενώ πέρασε στα ψιλά η πληροφορία ότι τον Ιούλιο τα έσοδα ξεπέρασαν το 1 δισ. ευρώ, λόγω καταβολής της πρώτης δόσης από τον φόρο εισοδήματος.

Το κλίμα στο Χ.Α. έχει στραβώσει για τα καλά, αφού οι απώλειες συνεχίζονται για έβδομη συνεδρίαση από τις 8 μέχρι στιγμής του Αυγούστου.

Οι τράπεζες σημειώνουν πτώση 4,75% και πάνω από 17% από την αρχή του μήνα.

Νέες στηρίξεις βγαίνουν χαμηλότερα για την Alpha, στο 1,40 ευρώ, 2,15 ευρώ για την Εθνική, 0,725 για την Eurobank και 2,55% για την Πειραιώς που καταγράφει και την μεγαλύτερη πτώση, άνω του 6,5%.

Από την μεγάλη κεφαλαιοποίηση, προς το παρόν κρατιέται η ΔΕΗ, με κέρδη 2,7%, στα 2,58 ευρώ.