• Σχόλιο Αγοράς

    Futures Wall Street: Αυλαία σε θετικό έδαφος – Ήπια άνοδος για τα futures του S&P και του Nasdaq

    χρηματιστές στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης στη Wall Street κατά τη διάρκεια συνεδρίασης


    Ανοδικά θα συνεχίσουν να κινούνται τα αμερικανικά χρηματιστήρια στη συνεδρίαση της Δευτέρας, όπως μας μαρτυρούν τα futures των βασικών δεικτών της Wall Street.

    Την περασμένη Παρασκευή, οι δείκτες έκλεισαν με ήπια άνοδο περιορίζοντας στο ελάχιστο τις απώλειες του sell-off της Δευτέρας. Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 39.497,54 μονάδες με άνοδο 0,13%, ο S&P 500 στις 5.344,16 μονάδες με κέρδη 0,47% και ο Nasdaq στις 16.745,30 μονάδες με άνοδο 0,51%.

    Αυτή την ώρα, δύο ώρες πριν σημάνει το κουδούνι εκκίνησης της πρώτης συνεδρίασης για την εβδομάδα, τα futures κινούνται με θετικά πρόσημα.

    Τα futures του βιομηχανικού Dow κινούνται με οριακή άνοδο 0,02% στις 39.506,96 μονάδες. Την ίδια ώρα τα futures του S&P κινούνται με άνοδο 0,21% στις 5.355,36 μονάδες, όπως επίσης και τα futures του Nasdaq που μέχρι στιγμής φτάνουν τις 18.552,28 μονάδες.

    Το βλέμμα στραμμένο στη Fed

    Η πολυπόθητη και πολυαναμενόμενη μείωση των επιτοκίων της Fed βρίσκεται πάντα στο μυαλό του επενδυτικού κόσμου, όπως μας επιβεβαιώνει και το εργαλείο Fed Watch.

    To ηθικό των επενδυτών αναπτερώθηκε κατά την τελευταία συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, όταν ο επικεφαλής της Τζερόμ Πάουελ, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της μείωσης των επιτοκίων στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση της διήμερης συνεδρίασης της επιτροπής FOMC, η οποία διατήρησε για έναν ακόμα μήνα αμετάβλητα τα επιτόκια στις ΗΠΑ, στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο και πλέον δεκαετιών.

    Ωστόσο, η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία. Ήδη μας χωρίζουν περίπου 37 ημέρες πριν από τη συνεδρίαση της 18ης Σεπτεμβρίου και οι αναλυτές δίνουν 51,5% πιθανότητες, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα να διατηρήσει τα επιτόκιά της σταθερά μεταξύ 5-5,25%, ενώ μία μερίδα των αναλυτών που αντιστοιχεί στο 48,5%, υποστηρίζει ότι θα υπάρξει μία πρώτη μείωση των επιτοκίων, με τα επιτόκια να κυμαίνονται μεταξύ 4,75-5%.

    Κοινώς, ο επενδυτικός κόσμος για μία ακόμη φορά παραμένει συγκρατημένα αισιόδοξος, καθώς όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία της αμερικανικής οικονομίας με βάση τα πρόσφατα μακροοικονομικά δεδομένα και κυρίως την πορεία του πληθωρισμού, που είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες που «κινούν» τα νήματα σε κάθε συνεδρίαση της FOMC.

    Διαβάστε επίσης:
    ΚΡΙ-ΚΡΙ: Καθαρό μέρισμα €0,3331/μετοχή – Στις 28 Αυγούστου η πληρωμή

    Μπλε Κέδρος: Μοιράζει μέρισμα €0,0361 ανά μετοχή – Στις 19/8 η αποκοπή

    Εθνική Ασφαλιστική: Απόλυτη προτεραιότητα στις αποζημιώσεις για τους πληγέντες



    ΣΧΟΛΙΑ