• Σχόλιο Αγοράς

    Futures Wall Street: Άνοδος με ώθηση από την Nvidia

    Ο δρόμος της Wall Street στις ΗΠΑ


    Ανοδικά κινούνται τα futures των βασικών δεικτών της Wall Street, δύο ώρες πριν από το άνοιγμα των αγορών.

    Όπως όλα δείχνουν, οι τεχνολογικές μετοχές θα συνεχίσουν και σήμερα, Τρίτη να κινούνται δυναμικά, με τη μετοχή της Nvidia να πρωτοστατεί, μόλις μία ημέρα πριν από την ανακοίνωση των οικονομικών στοιχείων της εταιρείας για το προηγούμενο τρίμηνο.

    Άλλωστε, στη χθεσινή συνεδρίαση, η αισιοδοξία για τα πολυαναμενόμενα αποτελέσματα της Nvidia, οδήγησε τον Nasdaq να κλείσει με άλμα 1,5%, γεγονός που οφείλεται στο ότι οι επενδυτές θεωρούν ότι η εταιρεία, πρόκειται να ξεπεράσει τις προβλέψεις των αναλυτών και να δώσει μια καλή καθοδήγηση για το τρίτο τρίμηνο, βρίσκοντας στήριξη στην αναπτυσσόμενη αγορά του AI.

    Η άνοδος του Nasdaq κατάφερε σήμερα να παρασύρει τα futures των βασικών δεικτών της Wall Street.

    Πώς κινούνται τα futures

    Τα futures του τεχνολογικού Nasdaq κινούνται στις 15.041,56 μονάδες με ήπια άνοδο 0,70%.

    Ήπια άνοδος 0,54% καταγράφεται στα futures του S&P, o οποίος κινείται στις 4.423,45 μονάδες. Από τους κλάδους του δείκτη, με τη μεγαλύτερη άνοδο κινείται ο κλάδος των υπηρεσιών Επικοινωνίας και των Τεχνολογιών της Πληροφορίας (+1,94%), ενώ οι μεγαλύτερες απώλειες συναντώνται στον κλάδο του Real Estate (-0,88%).

    Ανοδική φαίνεται πως θα είναι και η πορεία του Dow Jones, καθώς τα futures του δείκτη κινούνται στις 34.554,78 μονάδες και σημειώνουν άνοδο 0,26%.

     

    Τα highlights των αγορών σήμερα

    Με άλμα περίπου 9% έκλεισε στη χθεσινή συνεδρίαση η Nvidia, η οποία στην προαγορά καταγράφει άνοδο 1,77%, με τους αναλυτές να αναρωτιούνται αν πλέον θα μιλάμε για μία νέα «Tesla». Ωστόσο, η Nvidia δεν είναι η μόνη εταιρεία που φαίνεται πως θα απασχολήσει ιδιαιτέρως κατά τις επόμενες ημέρες τον επενδυτικό κόσμο.

    Οι νέες επενδυτικές κινήσεις της Microsoft, έδωσαν νέα ώθηση στη μετοχή της εταιρείας, η οποία κατέθεσε νέα πρόταση για την εξαγορά της εταιρείας παραγωγής βιντεοπαιχνιδιών Activision Blizzard στην αρχή ανταγωνισμού του Ηνωμένου Βασιλείου. Σύμφωνα με το σχέδιο, η Activision θα πουλούσε ορισμένα δικαιώματα cloud-streaming στη γαλλική Ubisoft. Οι μετοχές της Microsoft και της Activision σημειώνουν άνοδο 1,25% και 0,97%, αντίστοιχα, στην προαγορά, ενώ η μετοχή της Ubisoft καταγράφει άνοδο μεγαλύτερη του 6% στο Χρηματιστήριο του Παρισιού.

    Τέλος, η  μετοχή της Tesla, που χθες έκλεισε με άνοδο 7,33%, συνεχίζει να κινείται με αλματώδεις ρυθμούς, σημειώνοντας άνοδο 3,98% στην προαγορά.

     

    Διαβάστε επίσης:

    Ευρωπαϊκή Ένωση: Στέλνει στην Ελλάδα 7 πυροσβεστικά αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο

    Μικρή καθυστέρηση στο Youth Pass – Πότε ανοίγουν οι αιτήσεις και πότε θα γίνει η πρώτη πληρωμή

    Τι κάνει στο σώμα ένα ποτήρι κρασί κάθε μέρα – Οι περίπλοκες επιπτώσεις

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ