Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Ευρωαγορές: Στα υψηλά ημέρας έκλεισαν οι αγορές – Πτώση για τις μετοχές ειδών πολυτελείας λόγω Κίνας

Το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, με δείκτες τον DAX αλλά και τον Stoxx 600

Το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης (Πηγή: REUTERS)

Στα υψηλά ημέρας έκλεισαν τα μεγάλα χρηματιστήρια της Ευρώπης τη Δευτέρα, αποκτώντας ώθηση στο τέλος και από το θετικό άνοιγμα της Wall Street.

O πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με άνοδο 0,53% στις 524,76 μονάδες, με τον κλάδο των μετοχών της τεχνολογίας να αυξάνεται κατά 1,7%, ενώ αυτόν των εταιρειών ταξιδιών και αναψυχής να υποχωρεί κατά 0,7%. Από τις μετοχές του δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η Vistry Group (4,39%) ενώ ακολούθησε η μετοχή της Kongsberg Gruppen (+4%). Στον αντίποδα, τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσε η Entain με βουτιά  -8,03%, ενώ στο -6,06% έκλεισε η μετοχή της Voestalpine.

Το ενδιαφέρον αυτή την εβδομάδα εστιάζεται κυρίως στη συνεδρίαση της ΕΚΤ την Πέμπτη, όπου αναμένεται μια νέα μείωση επιτοκίων, η τρίτη μέσα στο έτος. Στο επίκεντρο θα βρίσκονται και οι εταιρικές ανακοινώσεις στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, για τα αποτελέσματα του προηγούμενου τριμήνου.

Οι επενδυτές προσπάθησαν να αναλύσουν τη Δευτέρα τις νέες ανακοινώσεις του υπουργού Οικονομικών της Κίνας Λαν Φοάν το Σάββατο, ο οποίος ανέφερε πως η κινεζική κυβέρνηση έχει μεγάλο περιθώριο για αύξηση του ελλείμματος, αφήνοντας ανοιχτό μεγαλύτερη έκδοση χρέους, τονίζοντας πάντως πως αυτές οι πολιτικές είναι ακόμα υπό συζήτηση. Η αγορά ήλπιζε πως το Πεκίνο θα παρουσίαζε στην ενημέρωση του υπ. Οικονομικών ένα νέο σημαντικό πακέτο για την τόνωση της κινεζικής οικονομίας, με τις ανακοινώσεις να μην ενθουσιάζουν ιδιαίτερα τους επενδυτές, προκαλώντας μάλιστα πιέσεις στις ευρωπαϊκές μετοχές των ειδών πολυτελείας. Η μετοχή της Kerring, ιδιοκτήτριας της Gucci, υποχώρησε κατά 3,83%, η μετοχή της LVMH 2,34%, η μετοχή της Burberry κατά -1,51% και της  Christian Dior  κατά 2,03%

Πίσω στους βασικούς δείκτες, ο βρετανικός FTSE 100 έκλεισε στις 8.292,66 μονάδες με άνοδο 0,47%, ο γερμανικός DAX  στις 19.508,29 μονάδες με κέρδη 0,69% και ο γαλλικός CAC 40 στις 7.602,06 μονάδες με άνοδο 0,32%.

Στην Ιταλία ο FTSE MIB έκλεισε στις 34.680,55 μονάδες με άνοδο 1,09% ενώ ο ισπανικός IBEX 35 στις 11.850,90 μονάδες με κέρδη 1,12%.

Διαβάστε επίσης

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Δέκατη περίοδος εκτοκισμού ομολογιακού

FIFA: Καταγγελία κατά της κατέθεσαν οι Λίγκες, FIFPRO και LaLiga στην Επιτροπή της Κομισιόν

Βρετανία: Επέβαλε κυρώσεις στη στρατιωτική ηγεσία του Ιράν και σε δύο τεχνολογικές εταιρείες, για την επίθεση της 1ης Οκτωβρίου