• Σχόλιο Αγοράς

    Ευρωαγορές: Συνεχίστηκε το θετικό μομέντουμ – Κέρδη 1,40% για τον ΙΒΕΧ 35

    • NewsRoom
    Το Χρηματιστήριο της Μαδρίτης


    Με ήπια κέρδη ξεκίνησε η εβδομάδα για τα μεγάλα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να είναι στραμμένο για μια ακόμα φορά προς την πλευρά των κεντρικών τραπεζών, με αφορμή την ετήσια συνάντηση στο Jachson Hole.

    Οι αγορές αναμένουν τις τοποθετήσεις των επικεφαλής των κεντρικών τραπεζών και κυρίως του Τζερόμ Πάουελ, ο οποίος αναμένεται πως θα αναφερθεί στην πολιτική που θα ακολουθήσει τους επόμενους μήνες η FED, με τους επενδυτές να αναμένουν, για μια ακόμη φορά, περισσότερη σαφήνεια. Ενδιαφέρον θα υπάρχει και για τα όσα θα πει ο κεντρικός τραπεζίτης της Ιαπωνίας Καζούο Ουέντα, για το ζήτημα του carrie trade στο γεν.

    Τα χρηματιστήρια της Ευρώπης έρχονται από μια θετική εβδομάδα, κατά την οποία έσβησαν οι απώλειες του παγκόσμιου sell 0ff των αρχών του Αυγούστου.

    Τη Δευτέρα, ο Stoxx 600 έκλεισε στις 514,59 μονάδες με άνοδο 0,61%, με τη μετοχή της Azelis Group να κλείνει στο +5,57% και της Embracer Group στο +4,28%. Στον αντίποδα, βουτιά 5,35% σημείωσε η μετοχή της Saab ενώ στο -4,42% έκλεισε η φαρμακευτική Zealand Pharma, αφού ο Διευθύνων Σύμβουλος της Adam Steensberg δήλωσε στο Reuters ότι αναζητά έναν μεγάλο φαρμακευτικό συνεργάτη για να τη βοηθήσει να φέρει στην αγορά το φάρμακό της για την απώλεια βάρους.

    Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε στις 8.356,94 μονάδες με άνοδο 0,55%, ενώ ο DAX στη Φρανκφούρτη ολοκλήρωσε στις 18.421,69 μονάδες, με άνοδο 0,54%, με τη μετοχή της Rheinmetall να κλείνει στο -1,96%, λόγω αναφορών ότι η Γερμανία ενδέχεται να σταματήσει τη νέα στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία. Στη Γαλλία ο CAC 40 έκλεισε στις 7.502,01 μονάδες με άνοδο 0,70%.

    Στον νότο, ο ιταλικός FTSE MIB έκλεισε στις 33.266,32 μονάδες με άνοδο 0,68% ενώ ο ισπανικός IBEX 35 έκλεισε στις 11.102,50 μονάδες με άλμα 1,40%, με σχεδόν όλες τις μετοχές του να κλείνουν με άνοδο.

    Διαβάστε επίσης

    Χρηματιστήριο: Οριακά σε θετικό έδαφος χάρη σε ΟΤΕ, Viohalco και Motor Oil – Ρευστοποιήσεις στις τράπεζες

    Metlen: Εγκαινίασε το δεύτερο ιδιόκτητο φωτοβολταϊκό πάρκο στη Χιλή

    Mike Lynch: Αγνοείται η τύχη του Βρετανού μεγιστάνα – Βυθίστηκε το σούπερ γιοτ του στην Ιταλία



    ΣΧΟΛΙΑ