• Σχόλιο Αγοράς

    Ευρωαγορές: Παρέμειναν σε αρνητικό έδαφος, ισχυρές απώλειες για τις αυτοκινητοβιομηχανίες

    Το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, με δείκτες τον DAX αλλά και τον Stoxx 600

    Το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης (Πηγή: REUTERS)


    Σε αρνητικό έδαφος παρέμειναν οι βασικοί δείκτες στα μεγάλα χρηματιστήρια της Ευρώπης, καθώς οι ευρωαγορές ετοιμάζονται για την πρώτη μάχη των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία την ερχόμενη Κυριακή, ενώ παρακολούθησαν και τις συζητήσεις για τη νέα διακυβέρνηση της ΕΕ.

    Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε στις 514,81 μονάδες με ήπιες απώλειες -0.56%, με τον κλάδο αυτοκινήτων να υποχωρεί κατά 1,23% και τον κλάδο αναψυχής κατά 1,76%. Από την άλλη, ήπια κέρδη της τάξης του 0,3% σημείωσε ο τεχνολογικός κλάδος, μετά και τη χθεσινή θετική αντίδραση των τεχνολογικών μετοχών στη Wall Street, έπειτα από την ανάκαμψη της Nvidia.

    Από τις μετοχές του πανευρωπαϊκού δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Carl Zeiss Meditec και Electrolux κλείνοντας και οι δύο με άνοδο +3,48%. Στον αντίποδα, στο -7,49% έκλεισε η μετοχή της HelloFresh ενώ στο -6,64% η μετοχή της Delivery Hero. 

    Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε στις 8.225,33 μονάδες με απώλειες -0,27%, με την μετοχή της Ocado Group για μια ακόμα ημέρα να αποτελεί βαρίδι για την αγορά, κλείνοντας την Τετάρτη στο -3,24%.

    Στη Γερμανία ο DAX  έκλεισε στις 18.155,24 μονάδες με οριακές απώλειες -0,12%. Η Airbus συνέχισε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα να σημειώνει ισχυρές απώλειες κλείνοντας στο -2,82%, ενώ στις χαμένες της ημέρας ήταν και η μετοχή της Volkswagen, η οποία έκλεισε στο -1,64%, μετά την ανακοίνωση για επένδυση 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην εισηγμένη στις ΗΠΑ Rivian. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη στη χώρα, το καταναλωτικό κλίμα στη Γερμανία αναμένεται να υποχωρήσει τον Ιούλιο μετά από τέσσερις συνεχείς μήνες βελτίωσης.

    Στη Γαλλία, η οποία ετοιμάζεται για μια νίκη της παράταξης της Λεπέν στις βουλευτικές εκλογές, ο CAC 40 έκλεισε την Τετάρτη στις 7.609,15 μονάδες με απώλειες -0,69%,  με τη μετοχή της Renault να είναι μεταξύ των χαμένων της ημέρας με απώλειες -2,34%. Οι επενδυτές είδαν επίσης τα στοιχεία της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας της χώρας να δείχνουν πως η καταναλωτική εμπιστοσύνη μειώθηκε ελαφρά στο 89 τον Ιούνιο.

    Στον νότο ο ιταλικός FTSE MIB έκλεισε στις 33.541,98 μονάδες με απώλειες -0,49%, με την μετοχή της Tenaris στο -2,22%, της Banca Monte dei Paschi di Siena στο -2,18% και της Ferrari στο -1,79%, ενώ στην  Ισπανία ο IBEX 35 έκλεισε στις 11.030,50 μονάδες με απώλειες -0,80%, με τις περισσότερες μετοχές του δείκτη να κλείνουν σε αρνητικό έδαφος.

    Διαβάστε επίσης

    Flexopack: Διανέμει μέρισμα €0,1425/μετοχή – Από 8 Ιουλίου η καταβολή

    Κένυα: Αποσύρει ο πρόεδρος Ρούτο το αμφιλεγόμενο φορολογικό νομοσχέδιο μετά τις βίαιες διαδηλώσεις

    CPI: Νέα υπεύθυνη εταιρικής επικοινωνίας και Εξυπηρέτησης Μετόχων η Τόνια Κλημέγκου



    ΣΧΟΛΙΑ