Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Ευρωαγορές: «Μισή» ανάκαμψη από το sell-off της Δευτέρας – Κέρδη 1,8% για τις τεχνολογικές μετοχές

Το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, με δείκτες τον DAX αλλά και τον Stoxx 600

Το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης (Πηγή: REUTERS)

Στα… μισά έμεινε η προσπάθεια ανάκαμψης από το βαρύ sell 0ff της Δευτέρας στις ευρωαγορές, με τα μεγάλα χρηματιστήρια της Ευρώπης να κλείνουν με μικτά αποτελέσματα.

Οι αγορές στην Ευρώπη ξεκίνησαν σε ανοδικό έδαφος, βρίσκοντας στήριξη στην ισχυρή αντίδραση του χρηματιστηρίου του Τόκιο, ωστόσο από τα μέσα των συνεδριάσεων πέρασαν μαζικά σε αρνητικό έδαφος, αναμένοντας την αντίδραση της Wall Street στο άνοιγμα.

Ταυτόχρονα οι επενδυτές στην Ευρωζώνη είδαν τις λιανικές πωλήσεις να μειώνονται απροσδόκητα τον Ιούνιο, καταγράφοντας πτώση -0,3% τόσο σε επίπεδο έτους όσο και σε επίπεδο μήνα, απογοητεύοντας τις προσδοκίες των οικονομολόγων.

Ωστόσο, το θετικό άνοιγμα της Wall Street έφερε ξανά την ηρεμία στα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με τις πιέσεις στις τεχνολογικές μετοχές να μειώνονται, οδηγώντας κάποια από αυτά τελικά σε θετικό έδαφος, Ο κλάδος της τεχνολογίας μάλιστα έκλεισε με άνοδο 1,8%

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε στις 488,44 μονάδες με άνοδο 0,29%, με τις μετοχές της Banca Monte dei Paschi di Siena, η οποία ανακοίνωσε καλύτερες των αναμενόμενων προβλέψεις για το υπόλοιπο της χρονιάς, να πρωταγωνιστεί με άνοδο 8,69% και τη μετοχή της Rational AG να ακολουθεί στο +8,45%. Στον αντίποδα, η μετοχή της Bayer έκλεισε με τη χειρότερη επίδοση στο -6,05%, ενώ στο -4,34% έκλεισε η μετοχή της Rightmove PLC.

Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 έκλεισε στις 8.026,69 μονάδες με άνοδο 0,23%, ενώ οριακά σε θετικό έδαφος κατάφερε να κλείσει και ο γερμανικός DAX, στις 17.354,32 μονάδες με κέρδη 0,09%.

Αντίθετα, ο γαλλικός CAC 40 υποχώρησε στις 7.130,04 μονάδες με απώλειες -0,27%, ο ιταλικός FTSE MIB έκλεισε στις 31.107,13 μονάδες με πτώση -0,60% ενώ ο ισπανικός IBEX 35 έκλεισε στις 10.390,50 μονάδες με πτώση  -0,32%.

Διαβάστε επίσης

Χρηματιστήριο: Με ΔΕΗ, ΟΤΕ, Μetlen, MOH και Πειραιώς το rebound

UBS: Οι πραγματικές αιτίες πίσω από την πτώση των μετοχικών αγορών

Saudi Aramco: «Βουτιά» 3,4% στα καθαρά κέρδη β΄ τριμήνου του σαουδαραβικού γίγαντα πετρελαίου