• Σχόλιο Αγοράς

    Ευρωαγορές: Μικτά πρόσημα λόγω Wall Street και πληθωρισμού ΗΠΑ

    • NewsRoom
    Το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, με δείκτες τον DAX αλλά και τον Stoxx 600

    Το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης (Πηγή: REUTERS)


    Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι ευρωαγορές την Τετάρτη καθώς οι παγκόσμιες αγορές επικεντρώθηκαν στη δημοσίευση των τελευταίων στοιχείων για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ και επηρεάστηκαν από το πτωτικό άνοιγμα της Wall Street. Αργότερα οι απώλειες μειώθηκαν, όταν και η Wall Street περιόρισε και αυτή τις απώλειες της.

    Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε στις 508,02 μονάδες με άνοδο 0,01% έπειτα από ανοδική πορεία για μεγάλο μέρος της ημέρας πριν πέσει σε αρνητικό έδαφος και στη συνέχεια περιορίσει κάπως τις απώλειες. Από τις μετοχές του δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η Commerzbank AG με άνοδο 16.55%, μετά τα νέα για την είσοδο της UniCredit. Την μεγαλύτερη πτώση είχε η Rentokil οι μετοχές της υποχώρησαν 20,06% αφού η εταιρεία ελέγχου παρασίτων ανέφερε ασθενέστερες από τις αναμενόμενες πωλήσεις στη μεγαλύτερη αγορά της, τη Βόρεια Αμερική.

    Οι μετοχές βιομηχανικών και οικιακών ειδών υποχώρησαν κατά 0,4% η καθεμία, ενώ οι μετοχές τεχνολογίας είχαν άνοδο 1,21%.

    Οι μετοχές λιανικής αυξήθηκαν κατά 1,4%, καθοδηγούμενες από τα κέρδη του ισπανικού οίκου μόδας Inditex, ο οποίος έκλεισε με άνοδο 4,5% μετά την ανακοίνωση ανάκαμψης των πωλήσεων.

    Νέα στοιχεία έδειξαν ότι η οικονομία της Μεγάλης Βρετανίας παρέμεινε σταθερή τον Σεπτέμβριο, χωρίς να κατακτά τις προσδοκίες των αναλυτών για άνοδο 0,2%.

    Τα μεγάλα περιφερειακά χρηματιστήρια ήταν μικτά, με τον Βρετανικό FTSE 100 να κλείνει στις 8.193,94 μονάδες με πτώση -0,15%
    και τον CAC 40 της Γαλλίας να κλείνει στις 7.396,83 μονάδες με πτώση -0,14% υποχωρώντας ελαφρώς, ενώ ο γερμανικός DAX έκλεισε στις 18.330,27 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,35%.

    Ενώ στον Νότο ο FTSE MIB έκλεισε στις 33.174,42 μονάδες με πτώση -0,12% ενώ ο IBEX 35 έκλεισε στις 11.278,90 με άνοδο 0.67%.

    Διαβάστε επίσης:

    F1: Θα γίνει ο Στρολ, πρωταθλητής;

    Στυλιανίδης: Σε εξέλιξη το στρατηγικό σχέδιο για την αναβάθμιση της ασφάλειας των λιμένων

    Στέφανος Κασσελάκης: Ξεκίνησε κύκλο συσκέψεων, έχει δίλημμα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και νέου κόμματος



    ΣΧΟΛΙΑ