• Σχόλιο Αγοράς

    Ευρωαγορές: Με πτώση 1,4% έκλεισαν οι αγορές μετά από μια σειρά αποφάσεων των κεντρικών τραπεζών

    • NewsRoom
    Το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, με δείκτες τον DAX αλλά και τον Stoxx 600

    Το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης (Πηγή: REUTERS)


    Οι ευρωαγορές έκλεισαν με πτώση την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές αφομοίωσαν μια σειρά αποφάσεων της κεντρικής τράπεζας για τα επιτόκια αυτή την εβδομάδα και τον αντίκτυπό τους στην παγκόσμια οικονομία.

    Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε στις 514,25 μονάδες με πτώση 1,42%, αντιστρέφοντας την αισιόδοξη απόδοση της Πέμπτης, καθώς οι περισσότεροι κλάδοι έπεσαν στο κόκκινο.

    Τη μεγαλύτερη άνοδο από τις μετοχές του δείκτη σημείωσε η Sectra AB Series B  βλέποντας τις μετοχές της να ανεβαίνουν 2,14%. Στον αντίποδα, τη μεγαλύτερη πτώση είχε η Johnson Matthey PLC βλέποντας τις μετοχές της να υποχωρούν -8,53%.

    Ο περιφερειακός δείκτης αναφοράς έκλεισε με άνοδο 1,4% την Πέμπτη, αφού η Τράπεζα της Αγγλίας  και η Τράπεζα της Νορβηγίας διατήρησαν σταθερά τα επιτόκια σε αντίθεση με τη μείωση των επιτοκίων της Fed μια ημέρα πριν.

    Οι μετοχές τεχνολογίας στην Ευρώπη είχαν πτώση -2,96% την Παρασκευή, ενώ οι μετοχές εξόρυξης μειώθηκαν κατά -2,6%.

    Οι μετοχές αυτοκινήτων υποχώρησαν 3,6%, με επικεφαλής της Mercedes, η οποία είχε πτώση άνω του 8%, προτού περιορίσει ελαφρώς τις απώλειες, αφού μείωσε το guidance για το 2024 υπό το πρίσμα της ασθενέστερης ζήτησης από την Κίνα.  Οι Αυτοκινητοβιομηχανίες Volvo
    και Stellantis είδαν εξίσου μείωση των μετοχών τους.

    Οι μετοχές βρετανικού οίκου μόδας Burberry υποχώρησε 3,5% αφού η Jefferies υποβάθμισε τη μετοχή σε υποαπoδοτική και μείωσε την τιμή-στόχο της. Η νέα εξέλιξη έρχεται καθώς η εταιρεία απομακρύνθηκε επίσημα από τον FTSE 100 την Παρασκευή, καθώς η τιμή της μετοχής της έχει υποχωρήσει.

    Οι λιανικές πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκαν κατά 1% καλύτερα από το αναμενόμενο τον Αύγουστο, σύμφωνα με νέα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας.

    Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε στις 8.229,99 μονάδες με πτώση -1,19%, ο DAX στη Φρανκφούρτη έκλεισε στις 18.720,01 μονάδες με απώλειες -1,49% ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε στις 7.500,26 μονάδες με απώλειες -1,51%.

    Στο Μιλάνο ο FTSE MIB έκλεισε στις 33.762,25 μονάδες με απώλειες -0,83%, ενώ ο IBEX 35 στη Μαδρίτη έκλεισε στις 11.753,30 μονάδες με πτώση -0,21%.

    Διαβάστε επίσης:

    ΟΟΣΑ: Η Ελλάδα υποστήριξε τον κανόνα φορολόγησης STTR για τις αναπτυσσόμενες χώρες

    Λαβρόφ: Πανέτοιμη για πόλεμο με το ΝΑΤΟ στην Αρκτική η Ρωσία

    Πειραιώς: Η Paola Giannotti νέο μέλος στο ΔΣ μετά την παραίτηση Π. Δοντά



    ΣΧΟΛΙΑ