Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Ευρωαγορές: Κλείσιμο με πτώση σχεδόν 1% καθώς οι επενδυτές επικεντρώνονται στην κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή

Το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, με δείκτες τον DAX αλλά και τον Stoxx 600

Το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης (Πηγή: REUTERS)

Οι ευρωαγορές έκλεισαν την ημέρα με πτώση την Πέμπτη, καθώς οι συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή επηρέασαν το επενδυτικό κλίμα της περιοχής.

Ο πανευρωπαϊκός Δείκτης Stoxx 600 έκλεισε στις μονάδες 516,29 με πτώση -0,93% χαμηλότερα, με σχεδόν όλους τους κλάδους και τα μεγάλα χρηματιστήρια να διαπραγματεύονται στο κόκκινο. Οι κατασκευές και τα υλικά είχαν πτώση κατά -2%, ενώ τα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου ήταν τα μόνα που διατήρησαν κέρδη, κλείνοντας την ημέρα 0,3% υψηλότερα.

Τη μεγαλύτερη άνοδο από τις μετοχές του δείκτη σημείωσε η Stora Enso Oyj R με άνοδο 3,59%. Στον αντίποδα, τη μεγαλύτερη πτώση είχε η La Francaise des Jeux S.A. βλέποντας τις μετοχές της να υποχωρούν -6,36%.

Εν τω μεταξύ, οι μετοχές αυτοκινήτων υποχώρησαν κατά -2,17% λόγω των αναφορών ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσε να επιβάλει δασμούς έως και 45% στις κινεζικές κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων (EV) την Παρασκευή – μια κίνηση στην οποία οι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες αντιτάχθηκαν. Η Stellantis υποχώρησε -4%, ενώ η Volvo υποχώρησε περισσότερο από -3%. Porsche και Renault
επίσης είχαν πτώσεις των μετοχών τους.

Οι ευρωαγορές έκλεισαν μεικτά την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές αξιολόγησαν τη συνεχιζόμενη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή και αξιολόγησαν νέα στοιχεία για την ανεργία στην ευρωζώνη που έδειξαν ότι η ανεργία σε ολόκληρη την ευρωζώνη διατηρήθηκε σταθερή τον μήνα στο χαμηλό ρεκόρ 6,4% τον Αύγουστο.

Οι συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή επηρέασαν το επενδυτικό κλίμα της περιοχής. Το Ισραήλ επιτέθηκε στο κέντρο της Βηρυτού τα ξημερώματα της Πέμπτης, σκοτώνοντας τουλάχιστον έξι ανθρώπους, καθώς καταδιώκει την ένοπλη οργάνωση Χεζμπολάχ που υποστηρίζεται από το Ιράν.

Το Ισραήλ ξεκίνησε χερσαίες εισβολές στον Λίβανο την Τρίτη και το χτύπημα στη Βηρυτό νωρίτερα σήμερα έρχεται αφότου το Ιράν εκτόξευσε περίπου 180 βαλλιστικούς πυραύλους στο Ισραήλ νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Οι ισραηλινές αρχές λένε ότι δεν υπήρξαν θύματα ως αποτέλεσμα της επίθεσης και ότι οι περισσότεροι πύραυλοι αναχαιτίστηκαν.

Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 έκλεισε στις 8.282,52 μονάδες με πτώση -0,10%.

Ο γερμανικός DAX έκλεισε στις 19.015,41 μονάδες σημειώνοντας πτώση -0,78%. Ο CAC 40 της Γαλλίας έκλεισε στις 7.477,78 μονάδες με πτώση -1,32%.

Στον Νότο ο FTSE MIB έκλεισε στις 33.170,03 μονάδες με πτώση -1,50% και ο IBEX 35 έκλεισε στις 11.618,00 με άνοδο 0,07%.

Διαβάστε επίσης:

Δημοσκόπηση MRB: Στο 28% η ΝΔ, πέμπτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ – Αμφίρροπη μάχη Ανδρουλάκη – Δούκα

British Airways: Αναστολή πτήσεων προς Τελ-Αβίβ έως τα τέλη Οκτωβρίου

Β. Οικονόμου: Το Logistics Park στην Φυλή είναι ο μόνος δρόμος σωτηρίας για τον Βοτανικό