Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Ευρωαγορές: Κλείσιμο με μεικτά πρόσημα λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή. Ράλι αμυντικών μετοχών.

Το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, με δείκτες τον DAX αλλά και τον Stoxx 600

Το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης (Πηγή: REUTERS)

Οι ευρωαγορές έκλεισαν με μικτά πρόσημα την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές αξιολόγησαν τη συνεχιζόμενη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή και ανέλυσαν νέα στοιχεία για την ανεργία στην ευρωζώνη.

Ο πανευρωπαϊκός Δείκτης Stoxx 600 έκλεισε στις 521,14 μονάδες με μικρή άνοδο για τη συνεδρίαση 0,05%, καθώς οι κλάδοι και τα μεγάλα χρηματιστήρια έδειξαν αντίθετες κατευθύνσεις.

Τη μεγαλύτερη άνοδο από τις μετοχές του δείκτη σημείωσε η Lanxess AG με άνοδο 4,20%. Στον αντίποδα, τη μεγαλύτερη πτώση είχε η Volvo Car AB Series B βλέποντας τις μετοχές της να υποχωρούν -6,55%.

Οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας ήταν οι μεγαλύτεροι ουραγοί, με πτώση -1,8%, ενώ οι μετοχές πετρελαίου και φυσικού αερίου πρόσθεσαν 1,5% λόγω της προοπτικής διαταραχών του εφοδιασμού στη Μέση Ανατολή.

Εξετάζοντας τις επιμέρους κινήσεις μετοχών, οι αμυντικές εταιρείες σημείωσαν υψηλότερα επίπεδα λόγω των αυξανόμενων κινδύνων συγκρούσεων. Η Σουηδική εταιρεία άμυνας και ασφάλειας Saab σημείωσε άνοδο 2,5%, ενώ οι Rheinmetall, BAE Systems
και Thales είχαν άνοδο πάνω από 1%.

Οι μετοχές του βρετανικού λιανοπωλητή σπορ JD Sports έκλεισαν με πτώση περίπου -6%, εν τω μεταξύ, παρόλο που η εταιρεία ανέφερε έσοδα και κέρδη που ξεπέρασαν τις προσδοκίες για το πρώτο εξάμηνο. Αυτή η εξέλιξη έρχεται καθώς τα έσοδα στη Nike, τα προϊόντα της οποίας πουλά, υποχώρησαν την Τρίτη.

Το Ιράν εξαπέλυσε την Τρίτη επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους στο Ισραήλ ως αντίποινα για την πρόσφατη δολοφονία του ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα και ενός Ιρανού διοικητή στον Λίβανο.

Η επίθεση ήρθε πολύ μετά την ανάπτυξη χερσαίων δυνάμεων του Ισραήλ στο νότιο Λίβανο, κλιμακώνοντας την επίθεσή του στη Χεζμπολάχ, την υποστηριζόμενη από το Ιράν μαχητική ομάδα.

Οι τιμές του πετρελαίου εκτοξεύτηκαν μετά την είδηση, ενώ ο δείκτης μεταβλητότητας CBOE (VIX), γνωστός και ως δείκτης φόβου της Wall Street, ξεπέρασε το 20 στο υψηλό της ημέρας.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού πετρελαίου Brent διεθνούς αναφοράς με τη λήξη Δεκεμβρίου παρέτεινε τα κέρδη την Τετάρτη, διαπραγματεύοντας υψηλότερα κατά 0,7% στα 74,03 δολάρια το βαρέλι. Εν τω μεταξύ, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του West Texas Intermediate των ΗΠΑ αυξήθηκαν 0,7% στα 70,36 δολάρια.

Στην Ευρώπη, η ανεργία σε ολόκληρη την ευρωζώνη παρέμεινε σταθερή  στο ιστορικό χαμηλό 6,4% τον Αύγουστο, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat την Τετάρτη.

Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 έκλεισε στις 8.290,86 μονάδες με άνοδο 0,17%.

Ο γερμανικός DAX έκλεισε στις 19.164,75 μονάδες σημειώνοντας πτώση -0,25%. Ο CAC 40 της Γαλλίας έκλεισε στις 7.577,59 μονάδες με πτώση 0,05%.

Στον Νότο ο FTSE MIB έκλεισε στις 33.675,26 μονάδες με πτώση -0,28% και ο IBEX 35 έκλεισε στις 11.609,80 με πτώση -0,55%.

Διαβάστε επίσης:

Alpha Bank: Ασκήθηκαν 137.597 δικαιώματα επί μετοχών στο Stock Option Plan

ΗΠΑ προειδοποιούν το Ιράν ενώπιον των Ηνωμένων Εθνών: Μην στοχοθετείτε ούτε εμάς ούτε το Ισραήλ

Cenergy Holdings: Εξουσιοδότηση στο ΔΣ για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου