Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Ευρωαγορές: Κλείσιμο με άνοδο με τις κεντρικές τράπεζες στο επίκεντρο – Η Commerzbank φτάνει σε υψηλό 12 ετών

Το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, με δείκτες τον DAX αλλά και τον Stoxx 600

Το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης (Πηγή: REUTERS)

Οι ευρωαγορές έκλεισαν με άνοδο την Τρίτη ανακάμπτοντας από την αρνητική επίδοση στην αρχή της εβδομάδας, καθώς οι επερχόμενες συνεδριάσεις των κεντρικών τραπεζών παρέμειναν στο επίκεντρο.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε στις 517,19 μονάδες με άν0δο 0,40%, περιορίζοντας τα κέρδη που προηγήθηκαν. Οι τράπεζες σημείωσαν άνοδο 1%, ενώ τα αυτοκίνητα κινήθηκαν 0,96% υψηλότερα.

Οι μετοχές της Commerzbank έφτασαν σε υψηλό 12 ετών μετά από αναφορές του Bloomberg ότι η UniCredit ζητά έγκριση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για να αποκτήσει μερίδιο 30% στην εταιρεία. Οι μετοχές αργότερα υποχώρησαν για να κλείσουν σχεδόν επίπεδα.

Αλλού, οι μετοχές λιανικής πρόσθεσαν 2,8%, με επικεφαλής τη βρετανική εταιρεία οικιακής βελτίωσης Kingfisher, η οποία σημείωσε άνοδο 11,23% αφού αύξησε το χαμηλότερο όριο του εύρους κερδών της λόγω βελτιωμένων πωλήσεων και είχε τη μεγαλύτερη άνοδο από τις μετοχές του δείκτη. Στον αντίποδα η Kongsberg Gruppen ASA είχε την μεγαλύτερη πτώση με τις μετοχές της να υποχωρούν -7,99%.

Ο Matthew Donen, ανώτερος αναλυτής μετοχών της Morningstar, δήλωσε ότι τα αποτελέσματα έδειξαν τις προσπάθειες της διοίκησης να διατηρήσει το «κόστος υπό έλεγχο» και σημείωσε ότι οι ισχυρές επιδόσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Πολωνία βοήθησαν στην αντιστάθμιση των προκλήσεων στη Γαλλία, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη αναδιάρθρωση.

Οι επενδυτές αναμένουν βασικές αποφάσεις νομισματικής πολιτικής αυτήν την εβδομάδα, με την Fed να αναμένεται ευρέως να μειώσει τα επιτόκια για πρώτη φορά σε τέσσερα χρόνια την Τετάρτη. Τα στοιχήματα της αγοράς για μείωση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης από τη Fed αντί για τη μείωση κατά 25 μονάδες βάσης που αναμενόταν προηγουμένως έχουν εκτιναχθεί σε πάνω από 50% αυτή την εβδομάδα, αφήνοντας ένα ασυνήθιστο επίπεδο αβεβαιότητας γύρω από την απόφαση.

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Τράπεζας της Αγγλίας και της Τράπεζας της Ιαπωνίας συναντώνται επίσης την Πέμπτη και την Παρασκευή, αντίστοιχα.

Το γερμανικό οικονομικό κλίμα σκοτείνιασε ελαφρώς τον Σεπτέμβριο σε ένα άλλο σημάδι θλίψης για την προβληματική οικονομία της χώρας, σύμφωνα με τον δείκτη οικονομικού κλίματος ZEW την Τρίτη.

Ο βρετανικός FTSE 100 έκλεισε στις 8.309,86 μονάδες με άνοδο 0,38%.

Ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε στις 7.487,42 μονάδες με άνοδο 0,51%. Ο γερμανικός DAX έκλεισε στις 18.726,08 μονάδες με άνοδο 0,50%.

Στον Νότο ο FTSE MIB έκλεισε στις 33.780,28 μονάδες με άνοδο 0,63% και ο IBEX 35 έκλεισε στις 11.703,40 μονάδες με άνοδο 1,06%.

Διαβάστε επίσης:

Λίβανος: 8 νεκροί και 2.750 τραυματίες από εκρήξεις βομβητών – Έρευνες της Χεζμπολάχ για τους ενόχους

Δημοσκόπηση ALCO: Ένας στους δύο πολίτες δεν είναι καθόλου ικανοποιημένος από την κυβέρνηση

Αρανίτης (Intrakat): Ανάγκη για κοινές λύσεις στα προβλήματα των έργων νέας γενιάς