Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Ευρωαγορές: Ισχυρές πιέσεις από την τεχνολογία – Πτώση 4,7% για τη LVMH, στο -8,4% η Deutsche Bank

Το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, με δείκτες τον DAX αλλά και τον Stoxx 600

Το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης (Πηγή: REUTERS)

Σε αρνητικό κλίμα έκλεισαν τα μεγάλα χρηματιστήρια της Ευρώπης την Τετάρτη, με την αγορά να παρακολουθεί το μπαράζ εταιρικών αποτελεσμάτων για το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

O πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε στις 512,30 μονάδες, με απώλειες -0,61%. Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η ελβετική εταιρεία πιστοποίησης SGS, με κέρδη 10.38%, ενώ στον αντίποδα,  τη χειρότερη επίδοση από τις μετοχές του δείκτη σημείωσε η ολλανδική τεχνολογική ASM International με βουτιά -9,43%.

Ο κλάδος της τεχνολογίας ήταν ο αρνητικός πρωταγωνιστής της ημέρας, υποχωρώντας κατά περίπου 2,5%, έχοντας και το βλέμμα στην αρνητική αντίδραση του Nasdaq μετά τα αποτελέσματα που ανακοίνωσαν το βράδυ της Τρίτης η Alphabet και η Tesla.

Μεταξύ των εταιρειών που ανακοίνωσαν αποτελέσματα την Τρίτη ήταν αρκετές μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες.

Η Deutsche Bank ανακοίνωσε για πρώτη φορά ζημιές έπειτα από 15 συνεχόμενα τρίμηνα κερδών, με τη μετοχή της να υποχωρεί κατά 8,34%.

Η μετοχή της UniCredit έκλεισε με οριακή άνοδο 0,21%, καθώς η τράπεζα ανακοίνωσε καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα. Καλύτερα του αναμενόμενου ήταν και τα αποτελέσματα της BNP Paribas, η μετοχή της οποίας ωστόσο έκλεισε στο -0,94%.

Η Banco Santander είδε τη μετοχή της να κλείνει στο +3,03%, καθώς ανακοίνωσε πως τα καθαρά κέρδη β’ τριμήνου της αυξήθηκαν κατά 20% σε ετήσια βάση χάρη στις σταθερές επιδόσεις της λιανικής τραπεζικής της.

Αύξηση 64% στα κέρδη τριμήνου ανακοίνωσε και η  Iberdrola, η οποία είδε τη μετοχή της να κλείνει στο +1,53%.

Στο +1,29% έκλεισε η μετοχή της Orange, η οποία και αυτή ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα χάρη στις επιδόσεις της σε Αφρική και Μέση Ανατολή.

Η μετοχή της Easyjet έκλεισε με ισχυρά κέρδη 4%, παρασύροντας μάλιστα και τον κλάδο των μετοχών ταξιδιών και αναψυχής στο +0,9%, καθώς η αεροπορική ανέφερε  υψηλότερα κέρδη και προέβλεψε ένα δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι με έσοδα ρεκόρ.

Αντίθετα, βουτιά 4,66% σημείωσε η μετοχή της LVMH, καθώς η εταιρεία ανέφερε απώλεια εσόδων για το δεύτερο τρίμηνο του 2024.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε στις 8.153,69 μονάδες με απώλειες -0,17%, στη Φρανκφούρτη ο DAX ολοκλήρωσε στις 18.387,46 μονάδες με πτώση -0,92%, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε στις 7.513,73 μονάδες με απώλειες -1,12%.

Στην Ιταλία ο  FTSE MIB έκλεισε στις 34.471,65 μονάδες με απώλειες -0,48% ενώ ο IBEX 35 στην Ισπανία έκλεισε στις 11.210,10 μονάδες με οριακές απώλειες -0,02%

Διαβάστε επίσης

Dorian LPG (Τζον Χατζηπατέρας): Μέρισμα 42,6 εκατ. δολάρια στους μετόχους 1 δολάρια για κάθε μετοχή

Γκίκας: Ο Γκριμάλντι θα εισφέρει στο Δημόσιο, ετησίως, το 3,5% των συνδυασμένων πωλήσεών του

Κομισιόν: Η Ελλάδα με μόνο τέσσερις συστάσεις στην Έκθεση για το Κράτος Δικαίου