• Σχόλιο Αγοράς

    Ευρωαγορές: Υψηλό κλείσιμο μετά την έκθεση για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ. Η Ubisoft άνω του 30%

    • NewsRoom
    Το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, με δείκτες τον DAX αλλά και τον Stoxx 600

    Το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης (Πηγή: REUTERS)


    Οι Ευρωαγορές ολοκλήρωσαν την μέρα με άνοδο την Παρασκευή αφού η τελευταία έκθεση για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ εκτινάχθηκε στα ύψη τις προηγούμενες προσδοκίες.

    Ο πανευρωπαϊκός Δείκτης Stoxx 600 έκλεισε  στις 518,56 μονάδες με άνοδο 0,44% υψηλότερα, με τους περισσότερους κλάδους και τα μεγάλα χρηματιστήρια να διαπραγματεύονται στο πράσινο.

    Τη μεγαλύτερη άνοδο από τις μετοχές του δείκτη σημείωσε η Ubisoft Entertainment S.A. με άνοδο 33.52% την Παρασκευή μετά από μια αναφορά μέσων ενημέρωσης ότι η Tencent και η ιδρυτική οικογένεια Guillemot της εταιρείας εξετάζουν πιθανή εξαγορά της εταιρείας. Στον αντίποδα, τη μεγαλύτερη πτώση είχαν οι μετοχές του δανικού ναυτιλιακού κολοσσού A.P. Moeller-Maersk A/S Series B υποχώρησαν περισσότερο από -8% σε ένα σημείο προτού εξισορροπήσουν ελαφρώς τις απώλειες αφού οι λιμενεργάτες των ΗΠΑ και η Ναυτιλιακή Συμμαχία των Ηνωμένων Πολιτειών συμφώνησαν την Πέμπτη σε μια δοκιμαστική συμφωνία για τους μισθούς, κλείνοντας την τριήμερη απεργία τους και μείωση των πιέσεων στον κλάδο.

    Μια παρατεταμένη απεργία θα παρείχε ώθηση στους ευρωπαίους μεταφορείς να λάβουν μεγαλύτερο μερίδιο από τις απαιτήσεις της παγκόσμιας αλυσίδας εφοδιασμού. Η A.P. Moeller-Maersk A/S Series B έκλεισε τελικά στο -5,16%.

    Οι τράπεζες οδήγησαν τα κέρδη, σημειώνοντας άνοδο 1,7%, ενώ τα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου πρόσθεσαν 1,6%, συνεχίζοντας την άνοδό τους λόγω των ανησυχιών για την προμήθεια, αφού ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν πρότεινε ότι το Ισραήλ μπορεί να στοχεύσει την πετρελαϊκή βιομηχανία του Ιράν καθώς η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή κλιμακώνεται περαιτέρω.

    Οι μετοχές της αυτοκινητοβιομηχανίας σημείωσαν άνοδο 1,5% αφού η Ευρωπαϊκή Ένωση ψήφισε την Παρασκευή για την υιοθέτηση οριστικών δασμών στα ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία που κατασκευάζονται στην Κίνα (BEV). Έρχεται παρά την αντίθεση στα μέτρα πολλών ευρωπαϊκών αυτοκινητοβιομηχανιών, που φοβούνται αντίποινα από μια από τις μεγαλύτερες αγορές τους.

    Η  γερμανική Hapag Lloyd έχασε πάνω από -15%.

    Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 έκλεισε στις 8.280,63 μονάδες με πτώση -0,02%.

    Ο γερμανικός DAX έκλεισε στις 19.120,93 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,55%. Ο CAC 40 της Γαλλίας έκλεισε στις 7.541,36 μονάδες με άνοδο 0,85%.

    Στον Νότο ο FTSE MIB έκλεισε στις 33.594,12 μονάδες με άνοδο 1,28% και ο IBEX 35 έκλεισε στις 11.659,20 με άνοδο 0,35%.

    Διαβάστε επίσης:

    Βρετανία: Έξι άνδρες κατηγορούνται για οργάνωση εμπρησμού για λογαριασμό της Wagner

    ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Προχωρά σε διάσπαση δύο κλάδων και σε σύσταση νέας εταιρείας

    Ν. Ανδρουλάκης: Η πολιτική γραμμή της ενότητας, της πολιτικής αυτονομίας και της ανανέωσης θα συνεχιστεί



    ΣΧΟΛΙΑ