• Σχόλιο Αγοράς

    Ευρωαγορές: Ήπια κέρδη με ώθηση από τις αεροπορικές εταιρείες

    • NewsRoom
    Το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, με δείκτες τον DAX αλλά και τον Stoxx 600

    Το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης (Πηγή: REUTERS)


    Με ήπια κέρδη έκλεισαν στη πλειοψηφία τους οι βασικές χρηματαγορές της Ευρώπης την Τρίτη, με τις μετοχές των αεροπορικών εταιρειών να δίνουν στήριξη στον Stoxx 600, σε μια ημέρα στην οποία κυριάρχησε, πάντως, η αστάθεια.

    Ειδικότερα, ο  πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε στις 518,88 μονάδες με άνοδο 0,16%. Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε ξανά η Evotec με κέρδη 9,21%, ενώ ακολούθησαν οι Harbour Energy στο +7,97% και η Bunzl στο +7,97%. Αντίθετα, τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψε η Barratt Developments στο -6,56%.

    Μεταξύ των κερδισμένων της ημέρας ήταν η Easyjet, στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, η οποία έκλεισε στο +6,90% ενώ η Ryanair στο Δουβλίνο σημείωσε κέρδη 4,60%, οδηγώντας τον κλάδο των ταξιδιωτικών μετοχών στο +0,9%. Ο τομέας ενισχύθηκε από τα σχόλια του Michael O’Leary, CEO της Ryanair,  ότι περίμενε ότι οι ναύλοι θα μειωθούν κατά περίπου 5% το κρίσιμο τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, έναντι προηγούμενης προσδοκίας για πτώση άνω του 10%.

    Οι επενδυτές συνέχισαν επίσης να σταθμίζουν τους γεωπολιτικούς κινδύνους στη Μέση Ανατολή, με τις τιμές του πετρελαίου να υποχωρούν μετά το ράλι 3% της Δευτέρας.

    Από εκεί και πέρα,  η στατιστική υπηρεσία της Γερμανίας δημοσίευσε την Τρίτη μια νέα έκθεση για το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν του δεύτερου τριμήνου για τη χώρας, λέγοντας ότι μειώθηκε κατά 0,1% από το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις.

    Η κεντρική τράπεζα της Ουγγαρίας δήλωσε ότι αφήνει αμετάβλητα τα επιτόκια , διακόπτοντας τον κύκλο μείωσης. Το βασικό επιτόκιο της κεντρικής τράπεζας είναι αυτή τη στιγμή στο 6,75%.

    Οι αγορές ετοιμάζονται επίσης για την αντίδραση της Wall Street στα αποτελέσματα που θα ανακοινώσει η «πιο σημαντική εταιρεία» για τον τεχνολογικό κλάδο, η Nvidia, το βράδυ της Τετάρτης.

    Σε αυτό το κλίμα, ο βρετανικός FTSE 100 έκλεισε στις 8.345,46 μονάδες με άνοδο 0,21%, ο γερμανικός DAX στις 18.681,81 μονάδες με κέρδη 0,35%, ο ιταλικός FTSE MIB στις 33.778,80 μονάδες με άνοδο 0,52% και ο ισπανικός IBEX 35  στις 11.326,90 μονάδες με κέρδη 0,55%.

    Στον αντίποδα, ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε στις 7.565,78 μονάδες με απώλειες -0,32%.

    Διαβάστε επίσης

    Μεξικό: αποφάσισε να «παγώσει» τις σχέσεις με την αμερικάνικη πρεσβεία

    Υπόθεση βιασμού 16χρονης: «Είμαι ψυχικά ευάλωτος, ήθελε να κάνει κακό στον γιο μου, ήμουν το ευκολότερο θύμα» επιμένει ο 44χρονος

    ΣΥΡΙΖΑ: Αρνείται να φύγει από τη θέση ο Σωκράτης Φάμελλος – Ζήτησε να τεθεί σε ψηφοφορία η πρόταση μομφής εναντίον του



    ΣΧΟΛΙΑ