• Σχόλιο Αγοράς

    Ευρωαγορές: Επιστροφή σε θετικό έδαφος, κέρδη 0,91% για τον Stoxx 600

    Το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, με δείκτες τον DAX αλλά και τον Stoxx 600

    Το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης (Πηγή: REUTERS)


    Σε θετικό έδαφος επέστρεψαν την Τετάρτη τα μεγάλα χρηματιστήρια της Ευρώπης, μαζεύοντας ένα μεγάλο μέρος από τις χθεσινές απώλειες.

    Ειδικότερα, θετικά έκλεισαν την Τετάρτη ο Βρετανικός ο FTSE 100  στις 8.193,51 μονάδες με άνοδο 0,66%, ο γερμανικός DAX  στις 18.407,22 μονάδες με άνοδο 0,94%, ο ιταλικός FTSE MIB στις 34.306,40 μονάδες με άνοδο 1,30% και ο ισπανικός IBEX 35 έκλεισε στις 11.071,60 μονάδες με άνοδο 1,59%.

    Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε την Τετάρτη στις 516,42 με άνοδο 0,91%. Από τις μετοχές του δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η Νορβηγική τεχνολογική εταιρία Kongsberg Gruppen ASA με κέρδη 11,07% αφότου ανέφερε αύξηση 21% στα λειτουργικά έσοδα. Στον αντίποδα βρέθηκε η μετοχή της Logitech International S.A. με πτώση 3,62%.

    Υπενθυμίζεται ότι οι ευρωπαϊκές μετοχές έκλεισαν με πτώση την Τρίτη, καθώς τις επενδύσεις στην περιοχή επιβάρυνε η πολιτική αβεβαιότητα στη Γαλλία μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής, όπου το αριστερό Νέο Λαϊκό Μέτωπο (NFP) κέρδισε τον μεγαλύτερο αριθμό εδρών, αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει την απόλυτη πλειοψηφία. Το NFP απαιτεί από τον Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν να του επιτρέψει να σχηματίσει κυβέρνηση και να επιλέξει έναν από τους υποψηφίους του για τον επόμενο πρωθυπουργό της Γαλλίας.

    Ο γαλλικός δείκτης CAC 40 έκλεισε την Τετάρτη στις 7.573,55 μονάδες κατά 0,86% υψηλότερα, με τους επενδυτές πάντως να συνεχίζουν να αξιολογούν τις επιπτώσεις ενός  κοινοβουλίου χωρίς πλειοψηφία του πρώτου κόμματος και της περιόδου πολιτικής αβεβαιότητας στη Γαλλία.

    Την Πέμπτη θα δημοσιευτεί ο μηνιαίος δείκτης καταναλωτικών δαπανών στις ΗΠΑ, ακολουθούμενος από τον δείκτη δαπανών παραγωγού την Παρασκευή. Και οι δύο δείκτες και αν εκπλήσσουν προς τα πάνω ή προς τα κάτω θα είναι βασικές ενδείξεις της προοπτικής των επιτοκίων.

    Διαβάστε επίσης:

    S&P 500: Έσπασε για πρώτη φορά το όριο των 5.600 μονάδων

    Εντυπωσιακές αλλαγές στον Κεραμεικό – Πλήρης αναβάθμιση

    Τζερόμ Πάουελ: Έχουμε αρκετό δρόμο μπροστά για την μείωση του ισολογισμού της FED



    ΣΧΟΛΙΑ