ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η επιφυλακτικότητα κυριάρχησε την Τετάρτη στα μεγάλα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με τους επενδυτές να αναμένουν την αντίδραση της Wall Street μετά τις ανακοινώσεις της FED αργότερα μέσα στην ημέρα.
Στην Ευρώπη, η επικεφαλής της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ προσγείωνε τις μεγάλες προσδοκίες των αγορών, τονίζοντας σε ομιλία της πως «όσον αφορά τα δεδομένα που είναι σημαντικά για τις αποφάσεις που θα λάβουμε, θα γνωρίζουμε λίγα περισσότερα μέχρι τον Απρίλιο και πολλά περισσότερα μέχρι τον Ιούνιο. Από εκεί και πέρα, η πορεία της νομισματικής πολιτικής είναι ασαφής».
«Οι αποφάσεις μας θα πρέπει να βασίζονται στα δεδομένα και να λαμβάνονται ανά συνεδρίαση ανάλογα με κάθε νέα πληροφορία που έρχεται», ανέφερε η Λαγκάρντ σε συνέδριο στη Φρανκφούρτη. «Αυτό συνεπάγεται ότι, ακόμη και μετά την πρώτη μείωση των επιτοκίων, δεν μπορούμε να δεσμευτούμε εκ των προτέρων ότι θα ακολουθήσουμε μία συγκεκριμένη πορεία».
Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 παρμένε αμετάβλητος, κλείνοντας στις 505,21 μονάδες, με τη μετοχή της γαλλικής πολυεθνικής ειδών πολυτελείας Kering να υποχωρεί κατά -11,91%, μετά την «προειδοποίηση» για πτώση 20% στις πωλήσεις της Gucci στο πρώτο τρίμηνο.
Στη Βρετανία, όπου ο πληθωρισμός υποχώρησε στο 3,4%, ο FTSE 100 έκλεισε στις 7.737,38 μονάδες με απώλειες -0,01%.
Στη Γερμανία ο DAX έκλεισε στις 18.015,13 μονάδες με άνοδο 0,15% ενώ ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε στις 8.161,41 μονάδες με απώλειες -0,48%.
Ο ιταλικός FTSE MIB έκλεισε στις 34.293,29 μονάδες με άνοδο 0,09% ενώ ο ισπανικός IBEX 35 στις 10.752,50 μονάδες με κέρδη 0,48%.
Διαβάστε επίσης
Κίνα: Παρουσίασε σχέδιο δράσης για το ποιοτικό άνοιγμα της οικονομίας στις ξένες επενδύσεις
Rebound με ώθηση από το +4% της Πειραιώς – Ισχυρά κέρδη για ETE, Alpha, ΟΠΑΠ και ΤΕΝΕΡΓ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Άδωνις, ο «Ρομπέν των ασθενών»: Ασχολείται με τα προβλήματα και τα λύνει – Αρθρο παρέμβαση
- Προμηθευτές: Να πληρώνει ο ΔΕΔΔΗΕ τις παραπάνω απώλειες δικτύου- Στο 18% το 2022, επιπλέον 200 εκ. χαράτσι
- Θετικά υποδέχτηκαν οι Αγορές τον νέο ένοικο του Λευκού Οίκου, αλλά ο πλανήτης αγωνιά
- Οινοποιία Τσάνταλη: Από τα σαλόνια του Κρεμλίνου στην πτώχευση