• Σχόλιο Αγοράς

    Ευρωαγορές: Δεύτερη ημέρα σε αρνητικό έδαφος – Άλμα 5% για Ubisoft και Richemont, κατέρρευσε η μετοχή της Azelis

    • NewsRoom
    Το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, με δείκτες τον DAX αλλά και τον Stoxx 600

    Το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης (Πηγή: REUTERS)


    Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα τα μεγάλα χρηματιστήρια της Ευρώπης έκλεισαν με απώλειες, με την εβδομάδα πάντως να ολοκληρώνεται με συνολικά κέρδη περίπου 0,4% για τον πανευρωπαϊκό δείκτη των blue chips Stoxx 600.

    Ειδικότερα, ο Stoxx 600 έκλεισε την Παρασκευή στις  522.94 μονάδες καταγράφοντας απώλειες -0,13%, με τους περισσότερους κλάδους να κλείνουν σε αρνητικό έδαφος.

    Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε στις 8.420,26 μονάδες με απώλειες -0,22%, στη Γερμανία ο DAX υποχώρησε στις 18.704,42 μονάδες με πτώση -0,18% ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 υποχώρησε στις 8.167,50 μονάδες με απώλειες  -0,26%.

    Στον νότο ο ιταλικός FTSE MIB έκλεισε στις 35.398,82 μονάδες με οριακή πτώση  -0,03%, ενώ αντίθετα ο ισπανικός IBEX 35 έκλεισε με άνοδο 0,25% στις 11.327,70 μονάδες.

    Ποιες μετοχές ξεχώρισαν

    Από τις μετοχές του Stoxx 600, την καλύτερη επίδοση σημείωσε η Ubisoft κλείνοντας στο +5,45%, η οποία παρουσίασε την Πέμπτη το νέο παιχνίδι της σειράς Assassin’s Creed, ενώ ανακοίνωσε πως σταματήσει την ανάπτυξη, καθώς αποφάσισε να αναδιαθέσει πόρους της σε project που θεωρούνται μεγαλύτερες ευκαιρίες. Παράλληλα, ανακοίνωσε πως προχώρησε σε αναδιοργανώσεις στις ομάδες της Global Publishing, τόσο στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού όσο και σε κεντρικό επίπεδο.

    Ισχυρή άνοδο 5.31% σημείωσε και η μετοχή της Richemont. αφού η ελβετική εταιρεία ειδών πολυτελείας είπε ότι οι πωλήσεις ολόκληρου του έτους αυξήθηκαν κατά 3% σε υψηλό όλων των εποχών, ακόμη και όταν οι πωλήσεις του τέταρτου τριμήνου υποχώρησαν από την ασθενέστερη ζήτηση στην Ασία-Ειρηνικό. Η Jeffries χαρακτήρισε τα αποτελέσματα «καθησυχαστικά ανθεκτικά». Η εταιρεία κατονόμασε επίσης τον Nicolas Bos ως νέο CEO του ομίλου.

    Στο 5,3% έκλεισε και η μετοχή της Lagercrantz μετά τα κέρδη τέταρτου τριμήνου, ενώ η H&M  σημείωσε άνοδο 3,4% αφού η RBC αναβάθμισε την αλυσίδα καταστημάτων ειδών μόδας σε «υπεραπόδοση» από «τομέα απόδοση».

    Στον αντίποδα, βουτιά 13% σημείωσε η μετοχή της Azelis, καταγράφοντας τη χειρότερη ημέρα στην ιστορία της μετοχής, μετά την πώληση των μετοχών που κατείχαν στην εταιρεία χημικών οι  EQT Partners και PSP Investments.

    Βουτιά 11,9% σημείωσε και η Nibe καθώς η Citigroup υποβάθμισε τον σουηδικό κατασκευαστή αντλιών θερμότητας σε «ουδέτερο» από «αγορά».

    Τέλος η μετοχή της γαλλικής ασφαλιστικής Scor σημείωσε πτώση 6% αφού τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου έχασαν τις προσδοκίες.

    Διαβάστε επίσης

    Βιοκαρπέτ: Στις 19 Ιουνίου η ΓΣ για επιστροφή κεφαλαίου

    Γ. Παππάς (υφυπ. Ναυτιλίας): Διασφαλίζουμε την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κάσου και Καρπάθου

    Folli Follie: Στα χέρια των δικαστών η τύχη των Κουτσολιούτσων – Η εισαγγελική πρόταση και οι ποινές για τα αδικήματα



    ΣΧΟΛΙΑ