• Σχόλιο Αγοράς

    Ευρωαγορές: Δεύτερη ημέρα απωλειών – Άλμα 8,9% για τη Saab

    Το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, με δείκτες τον DAX αλλά και τον Stoxx 600

    Το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης (Πηγή: REUTERS)


    Με νέες απώλειες έκλεισαν την Τρίτη τα μεγάλα χρηματιστήρια της Ευρώπης, καθώς συνεχίζεται η έκδοση εταιρικών αποτελεσμάτων στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

    Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχώρησε στις 520,40 μονάδες, με πτώση -0,21%, με τις μετοχές του κλάδου ταξιδιών και της αναψυχής, αλλά και της τεχνολογίας, να σημειώνουν άνοδο 1% και 0,8%, αντίστοιχα. Αντίθετα οι μετοχές επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας και των τηλεπικοινωνιών σημείωσαν πτώση 1,5% και 1%, αντίστοιχα.

    Από τις μετοχές του δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η Saab με άλμα 8,91%, αφού ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών με τα κέρδη τριμήνου που ανακοίνωσε. Η σουηδική εταιρεία ανέφερε λειτουργικά έσοδα που αυξήθηκαν κατά 38% από έτος σε έτος, σε 1,187 δισεκατομμύρια σουηδικές κορώνες, έναντι εκτίμησης 1,14 δισεκατομμυρίων κορωνών.

    Στον αντίποδα, τη χειρότερη πτώση από τις μετοχές του δείκτη σημείωσε η Eurofins Scientific, με βουτιά -11,53%.

    Μεταξύ των μετοχών που ξεχώρισαν την Τρίτη ήταν αυτή της τεχνολογικής SAP, η οποία έκλεισε με άνοδο 2,14%, φτάνοντας σε ιστορικό υψηλό, μετά την αύξηση της καθοδήγησης εσόδων για την ισχυρή ανάπτυξη των επιχειρήσεων cloud.

    Από την άλλη, πτώση 1,08% σημείωσε η Maersk, αν και ο ναυτιλιακός κολοσσός αναβάθμισε την πρόβλεψή του για τα κέρδη για ολόκληρο το έτος, επικαλούμενος την ισχυρή ζήτηση εμπορευματοκιβωτίων.

    Οι επενδυτές στην Ευρώπη είδαν την έκθεση του ΔΝΤ, το οποίο βλέπει πως η μάχη κατά του πληθωρισμού «έχει σχεδόν κερδηθεί» προειδοποιώντας ωστόσο  για καθοδικούς κινδύνους που αυξάνονται, μεταξύ των οποίων και η αστάθεια στις αγορές.

    Οι αγορές, πάντως, κινούνται πλέον με επιφυλακτικότητα, καθώς απομένουν μόλις 2 εβδομάδες για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, οι οποίες διεξάγονται την ώρα που παραμένουν ανοιχτά τα πολεμικά μέτωπα σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή.

    Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε στις 8.306,54 μονάδες με απώλειες -0,14%, στη Φρανκφούρτη ο DAX  υποχώρησε στις 19.421,91 μονάδες με πτώση -0,20% ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε στις 7.535,10 μονάδες με οριακή πτώση -0,01%.

     Στην Ιταλία ο FTSE MIB έκλεισε στις 34.733,52 μονάδες με απώλειες -0,64%, ενώ τέλος ο IBEX 35 της Μαδρίτης υποχώρησε στις 11.832,70 μονάδες με οριακή πτώση -0,07%.

    Διαβάστε επίσης

    Ποταμιάνος: Τα ενοίκια είναι πλέον τόσο υψηλά που σε λίγο δεν θα μπορούν να πληρωθούν από τους μισθωτές

    Θρίλερ στην Αμαλιάδα: Και τέταρτο μωρό νεκρό στα χέρια της 25χρονης Ειρήνης – Νέες αποκαλύψεις (Βίντεο)

    Χριστόφορος Παπακαλιάτης: Ο πατέρας μου είναι σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση



    ΣΧΟΛΙΑ