Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Ευρωαγορές: Χαμηλό κλείσιμο εν αναμονή της απόφασης της Fed για τα επιτόκια

Το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, με δείκτες τον DAX αλλά και τον Stoxx 600

Το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης (Πηγή: REUTERS)

Οι ευρωαγορές έκλεισαν με πτώση τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονται για μια εβδομάδα αποφάσεων για τα επιτόκια από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ και την Τράπεζα της Αγγλίας.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε στις 515,11 μονάδες με πτώση -0,16%, αν και κλάδοι και μεγάλα χρηματιστήρια απέκλιναν. Οι μετοχές τεχνολογίας είχαν πτώση -1,26%, επεκτείνοντας τις απώλειες μετά το άνοιγμα της αγοράς των ΗΠΑ, όπου η απόδοση της Apple ανέβηκε. Τη μεγαλύτερη άνοδο από τις μετοχές του δείκτη σημείωσε η Rexel S.A. με άνοδο 9,06%. Αντίθετα, τη μεγαλύτερη πτώση είχε ξανά η γαλλική εταιρεία χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών Worldline S.A. με τις μετοχές τις να υποχωρούν -15,22%.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης αναφοράς έκλεισε υψηλότερα την Παρασκευή και πρόσθεσε 1,09% για την εβδομάδα, καθώς η θετική δυναμική επέστρεψε στην αγορά.

Με μια μείωση των επιτοκίων των ΗΠΑ τώρα σχεδόν εγγυημένη, οι επενδυτές περιμένουν να δουν πόσο θα μειώσει η Fed τα επιτόκια την Τετάρτη και τι καθοδήγηση θα δώσει ο πρόεδρος Jerome Powell για τη μελλοντική πορεία της νομισματικής πολιτικής.

Η Τράπεζα της Αγγλίας θα συνεδριάσει επίσης την Πέμπτη για την τελευταία της απόφαση νομισματικής πολιτικής, με τις αγορές να είναι επί του παρόντος διχασμένες σχετικά με το αν θα προχωρήσει ή όχι σε μείωση των επιτοκίων για δεύτερη φορά σε δύο μήνες.

Ο πληθωρισμός στην Ιταλία μειώθηκε στο 1,1% τον Αύγουστο, σύμφωνα με νέα στοιχεία της Istat.

Ο βρετανικός FTSE 100 έκλεισε στις 8.278,44 μονάδες με άνοδο 0,06%.

Ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε στις 7.449,44 μονάδες με πτώση -0,21%. Ο γερμανικός DAX έκλεισε στις 18.633,11 μονάδες με πτώση -0,35%.

Στον Νότο ο FTSE MIB έκλεισε στις 33.569,98 μονάδες με άνοδο 0,00% και ο IBEX 35 έκλεισε στις 11.581,00 με άνοδο 0,35%.

Διαβάστε επίσης:

Σταϊκούρας: Το έργο του ΒΟΑΚ θα είναι ένας σύγχρονος αυτοκινητόδρομος με ασφαλέστερες και ταχύτερες διελεύσεις

Αθ. Κουσαθανάς – Μέγας (Λιμενικό Ταμείο Μυκόνου): Η αύξηση των τελών κατά 60 φορές παραπάνω είναι ένα πρωτοφανές άλμα!

Δημοσκόπηση Alco: Στο 23,7% η ΝΔ, στο 13,2% το ΠΑΣΟΚ, προβάδισμα Ανδρουλάκη στο ΠΑΣΟΚ και Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ