• Σχόλιο Αγοράς

    Ευρωαγορές: Απώλειες με το βλέμμα στα επερχόμενα στοιχεία για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη

    Το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, με δείκτες τον DAX αλλά και τον Stoxx 600

    Το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης (Πηγή: REUTERS)


    Σε αρνητικό έδαφος βρέθηκαν την Τρίτη τα μεγάλα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με τις αγορές να αναμένουν νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη την Παρασκευή, εν αναμονή και της επερχόμενης συνεδρίασης της ΕΚΤ την ερχόμενη εβδομάδα.

    Οι επενδυτές και οι αναλυτές στην Ευρώπη θεωρούν πλέον σίγουρο πως η EKT θα προχωρήσει την ερχόμενη εβδομάδα στην πρώτη μείωση επιτοκίων, με την Κεντρική Τράπεζα της Ευρωζώνης να προηγείται στην χαλάρωση της πολιτικής της σε σχέση με την FED.

    Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Klaas Knot, δήλωσε την Τρίτη ότι «σύντομα» θα είναι σκόπιμο να προχωρήσουμε προς λιγότερο περιοριστική νομισματική πολιτική, αλλά ότι η χαλάρωση πρέπει να προχωρήσει «αργά» και «σταδιακά» από εκεί και πέρα.

    Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε με απώλειες 90,6% στις 519,08 μονάδες, με τις μετοχές του κλάδου αναψυχής και ταξιδιών να υποχωρούν κατά  2,6%.

    O βρετανικός FTSE 100 έκλεισε στις 8.254,18 μονάδες με απώλειες -0,76%, ο γερμανικός DAX ολοκλήρωσε στις 18.677,87 μονάδες με πτώση -0,52% και ο  γαλλικός CAC 40 έκλεισε στις 8.057,80 μονάδες με πτώση 0,92%.

    Ο  ιταλικός FTSE MIB έκλεισε στις 34.659,55 μονάδες με πτώση 0,29% ενώ ο ισπανικός IBEX 35 στις 11.276 με απώλειες 0,44%.

    Από τις μετοχές, η Ocado βρέθηκε στην κορυφή του Stoxx 600 με άνοδο 9,79%, καθώς η εταιρεία διαδικτυακών πωλήσεων τροφίμων  ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι είχε συνάψει συμφωνία με την  Getir, αποκτώντας πρόσβαση στους πρώην πελάτες της τουρκικής εταιρείας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

    Διαβάστε επίσης

    Άκης Σκέρτσος: Η Ελλάδα είναι ολόκληρη ένα εργοτάξιο

    ΗΠΑ: Στην τελική ευθεία η δίκη του Τραμπ στη Νέα Υόρκη

    Σκυλακάκης: «Κλειδί» οι συνεργασίες στην Αν. Μεσόγειο για την ενεργειακή μετάβαση



    ΣΧΟΛΙΑ