• Σχόλιο Αγοράς

    Ευρωαγορές: Απώλειες 0,81% για τον DAX – Βουτιά 9,41% για την Airbus

    Το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, με δείκτες τον DAX αλλά και τον Stoxx 600

    Το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης (Πηγή: REUTERS)


    Σε αρνητικό έδαφος έκλεισαν την Τρίτη τα μεγάλα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με τις αγορές να ετοιμάζονται για τις εκλογές σε Γαλλία και Βρετανία τις επόμενες ημέρες.

    Μάλιστα, το ευρώ αποδυναμώθηκε καθώς το φάσμα του πολιτικού κινδύνου πλανάται στην ευρωζώνη, υποχωρώντας 0,23% έναντι του δολαρίου.

    Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε στις 517,70 μονάδες σημειώνοντας απώλειες -0,23%, με τον κλάδο της βιομηχανίας να υποχωρεί κατά 1,7%.

    Από τις μετοχές του δείκτη, την καλύτερη επίδοση σημείωσε ξανά η φαρκακευτική Zealand Pharma, κλείνοντας στο 9,49%, καθώς το φάρμακο που αναπτύσσει κατά της απώλειας βάρους είχε κάποιες θετικές ενδείξεις σε μια σειρά από τεστ. Μεταξύ των μετοχών του πανευρωπαϊκού δείκτη με τη μεγαλύτερη άνοδο την Τρίτη ήταν και η μετοχή της Novo Nordisk, κλείνοντας στο +4,01%, αφού η φαρμακευτική ανακοίνωσε πως το Wegovy εγκρίθηκε από την Κίνα για μακροπρόθεσμη διαχείριση βάρους.

    Στον αντίποδα, τη χειρότερη επίδοση μεταξύ των μετοχών του Stoxx 600 σημείωσε η μετοχή της Airbus, υποχωρώντας κατά 9,41%, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε ότι περιόριζε τους στόχους της για το 2024, συμπεριλαμβανομένων των παραδόσεων αεροσκαφών και των κερδών.

    Εν τω μεταξύ η νέα υποχώρηση της Nvidia τη Δευτέρα προκάλεσε αστάθεια στις μετοχές του τομέα των ημιαγωγών σε όλο τον κόσμο την Τρίτη. Πάντως, η μετοχή της αμερικανικής εταιρείας κινείται μετά από 3 πτωτικές συνεδριάσεις με άνοδο 5% την Τρίτη, βοηθώντας τους δείκτες στη Wall Street να ανακάμψουν.

    Πίσω στη γηραιά ήπειρο και τα χρηματιστήρια της Ευρωζώνης, ο γερμανικός DAX έκλεισε την Τρίτη με απώλειες 0,81% στις 18.177,62 μονάδες, υπό το βάρος της βουτιάς της Airbus, ενώ ο γαλλικός CAC 40 υποχώρησε στις 7.662,30 μονάδες με απώλειες -0,58%, μακριά πάντως από τα χαμηλά ημέρας, με το ενδιαφέρον της αγοράς να είναι στραμμένο στον επικείμενο πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών την Κυριακή.

    Στον νότο της Ευρωζώνης ο ιταλικός FTSE MIB έκλεισε στις 33.707,21 μονάδες με απώλειες -0,38%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 στις 11.118,90 μονάδες με απώλειες  -0,48%.

    Εκτός της ζώνης του Ευρώ, ο βρετανικός FTSE 100 έκλεισε στις 8.247,79 μονάδες με απώλειες -0,41%, με τη μετοχή της Ocado Group να αποδεικνύεται βαρίδι για μια ακόμα, σημειώνοντας βουτιά  -7,07%, ενώ στην Ελβετία ο SMI έκλεισε με απώλειες -0,58% στις 12.086,31 μονάδες.

    Διαβάστε επίσης

    Χρηματιστήριο: Τα παράδοξα της ανόδου από Optima, Cener, επιθετικές πωλήσεις σε Alpha, ΠΕΙΡ, +5,48% η ΙΝΛΟΤ

    Χρήστος Μεγάλου: Η συνεργασία Πειραιώς-Dimand αντιπροσωπεύει το κοινό όραμα για βιώσιμους και καινοτόμους αστικούς χώρους

    Alpha Services and Holdings: Επίσημο μέλος του Οικουμενικού Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών (UNGC) 



    ΣΧΟΛΙΑ