ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ευρωαγορές: Ανατροπή και κλείσιμο σε θετικό έδαφος με βοήθεια από τη Wall Street – Βουτιά για τη μετοχή της Novo Nordisk
Με βοήθεια από τη Wall Street και τη θετική της αντίδραση στην ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ τον Ιούλιο ολοκλήρωσαν την Πέμπτη τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.
Νωρίτερα το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως ο δείκτης τιμών καταναλωτή για τον μήνα Ιούλιο κινήθηκε ελαφρώς υψηλότερα από τον περασμένο μήνα, ελαφρά χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών. Ειδικότερα, διαμορφώθηκε στο 3,2% σε ετήσια βάση, από το 3% του Ιουνίου, αλλά χαμηλότερα από το 3,3% που ανέμεναν οι αναλυτές.
Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, η Siemens ανακοίνωσε πτώση 4% στα βιομηχανικά κέρδη τριμήνου ενώ υποβάθμισε την πρόβλεψή της για ανάπτυξη στις ψηφιακές της βιομηχανίες σε ένα εύρος 13-15% από 17-20%. Η μετοχή της υποχώρησε κατά 4,79%.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με άνοδο 0,79% στις 464,23 μονάδες.
Ο γερμανικός DAX έκλεισε με άνοδο 0,91% στις 15.996,52 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύθηκε κατά 1,52% στις 7.433,62 μονάδες και ο βρετανικός FTSE 100 έκλεισε με κέρδη 0,41% στις 7.618,60 μονάδες.
Ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύθηκε κατά 0,94% στις 28.575,05 μονάδες ενώ ο ισπανικός IBEX 35 ενισχύθηκε κατά 1,58% στις 9,502,20 μονάδες.
Από τις μετοχές, η Deliveroo ενισχύθηκε κατά 3,48% , καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε πως θα επιστρέψει στους μετόχους της επιπλέον 250 εκατ. λίρες.
Διαβάστε επίσης
Moody’s: Υποβάθμισε βαθιά σε «junk» την κινεζική κατασκευαστική Country Garden
ΔΕΗ: Στο 5,52% μειώθηκε η συμμετοχή της Goldman Sachs
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μαρινάκης: Φοροελαφρύνσεις στη ΔΕΘ – Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι έκτακτα
- Bitcoin: Εκτίναξη πάνω από τα 93.000 δολάρια μετά την «άφεση» Πάουελ από τον Τραμπ
- Στη βασιλική του Αγίου Πέτρου η σορός του Πάπα – Συρρέουν οι πιστοί – Έως την Παρασκευή το λαϊκό προσκύνημα (live)
- Κυριάκος Μητσοτάκης: Στο Βατικανό το Σάββατο για τον τελευταίο αποχιρετισμό στον Πάπα
