Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Ευρωαγορές: Ανοδικό το άνοιγμα της εβδομάδας, αναμένοντας FED και διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Ανοδικά έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τη Δευτέρα καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν τις εν εξελίξει συνομιλίες μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών διαπραγματευτών, οι οποίες θα συνεχιστούν την Τρίτη.

Η παγκόσμια προσοχή παραμένει στον πόλεμο στην Ουκρανία μετά από ένα Σαββατοκύριακο εντεινόμενων μαχών γύρω από την πρωτεύουσα Κίεβο, ενώ οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδιζαν πόλεις σε όλη τη χώρα.

Την ίδια ώρα, η αγορά αναμένει την κρίσιμη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ  (FED) η οποία ξεκινά την Τρίτη. H FED αναμένεται να αυξήσει το επιτόκιο των βασικών επιτοκίων, κατά ένα τέταρτο της εκατοστιαίας μονάδας, από τα μηδενικά σημερινά επίπεδα,  στο τέλος της διήμερης συνεδρίασής της την Τετάρτη.

Σε αυτό το κλίμα, στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε στις  7.193,47 μονάδες με άνοδο 0,53%.

Στην Φρανκφούρτη ο DAX έκλεισε στις  13.929,11 μονάδες  σημειώνοντας άνοδο 2,21% και στο Παρίσι ο  CAC 40 έκλεισε στις  6.369,94 μονάδες  με άνοδο 1,75%.

Στο Μιλάνο ο FTSE MIB έκλεισε στις  23.426,70 μονάδες  με άνοδο 1,67%  και στην Μαδρίτη ο IBEX έκλεισε στις  35 8.234,40 μονάδες  με άνοδο 1,13%.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε στις 436,35 μονάδες με άνοδο 1,20%.

Από τις μετοχές του Stoxx 600 τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η μετοχή της γερμανικής τράπεζας Deutsche Bank, κλείνοντας με +7,98%.

Στον αντίποδα πτώση -10,35% σημείωσε η μετοχή της ολλανδικής Prosus.

Διαβάστε επίσης:

Χρηματιστήριο: Στο +4% η ΕΤΕ, κλείσιμο στα χαμηλά ημέρας για Αlpha Bank, profit taking σε ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίο

Eurogroup: Οι δημοσιονομικές πολιτικές θα πρέπει να παραμείνουν ευέλικτες