Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Ευρωαγορές: Ανησυχία για τον πληθωρισμό στη Βρετανία

DAX

Με μικρές απώλειες έκλεισαν την Τέταρτη οι ευρωαγορές, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τις αυριανές κινήσεις των κεντρικών τραπεζών σε Βρετανία, Νορβηγία και Ελβετία.

Οι αγορές, οι οποίες έχουν προεξοφλήσει νέες αυξήσεις και στις τρεις αυτές χώρες, είδαν με απογοήτευση την Τετάρτη τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στη Μεγάλη Βρετανία,  ο οποίος παρέμεινε αμετάβλητος στο 8,7%, διαψεύδοντας τις προσδοκίες για μικρή πτώση.

Την Πέμπτη η Τράπεζα της Αγγλίας αναμένεται πως θα προχωρήσει σε μια ακόμα αύξηση επιτοκίων, την 13η διαδοχική, αυτή τη φορά κατά 25 μ.β.

Το κλίμα στην Ευρώπη επιβαρύνθηκε επίσης από το άσχημο άνοιγμα στη Wall Street, μετά και την κατάθεση του Τζερόμ Παόυελ στη Βουλή των Αντιπροσώπων, με τον επικεφαλής της FED να μιλά για νέες αυξήσεις επιτοκίων από την ομοσπονδιακή τράπεζα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε κατά 0,5% στις 457,01 μονάδες, με τους περισσότερους κλάδους να κλείνουν σε αρνητικό έδαφος. Τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψε ο κλάδος της τεχνολογίας.

Ο βρετανικός FTSE 100 περιόρισε τις αρχικές του απώλειες και υποχώρησε κατά 0,13% στις 7.559,18 μονάδες, ο γερμανικός DAX υποχώρησε κατά 0,55% στις 16.023 μονάδες και στη Γαλλία ο CAC 40 υποχώρησε κατά 0,46% στις 7.260 μονάδες.

Ο ιταλικός  FTSE ΜΙΒ έκλεισε με άνοδο 0,12% ενώ ο ισπανικός  IBEX 35 υποχώρησε κατά 0,04%.

Διαβάστε επίσης

Lamda: Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών

Ideal: Στις 20/7 η ΓΣ για την ΑΜΚ υπέρ των μετόχων της attica stores

Bitcoin: Άλμα 10% – Μια ανάσα από την επιστροφή στα 30.000 δολάρια

──────────────────

Εκλογές 2023

Εκλογές 2023: Όλη η επικαιρότητα στο mononews.gr

Οδηγός – Πού και πώς ψηφίζω στις 25 Ιουνίου

Δείτε live τον χάρτη των αποτελεσμάτων