Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Εβδομαδιαίες απώλειες για το χρυσό στον απόηχο των δηλώσεων αξιωματικών της Fed

ΡΑΥΔΟΙ ΧΡΥΣΟΥ

Η πτώση του χρυσού, ο οποίος σε εβδομαδιαία βάση είχε σημειώσει μεγαλύτερη πτώση από το Οκτώβριο, οφείλεται στην προετοιμασία για περισσότερες αυξήσεις των επιτοκίων καθώς η τράπεζα προσπαθεί να μειώσει τον πληθωρισμό.

Το συμβόλαιο εκπλήρωσης του Δεκεμβρίου του χρυσού σημείωσε πτώση 8,60 δολάρια ή 0,5% για να διαμορφωθεί στα 1.754,40 ανά ουγγιά. Ο δείκτης του δολαρίου παρέμεινε σταθερός, καθιστώντας τον χρυσό πιο ακριβό για άλλους κατόχους νομισμάτων, ενώ οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων αναφοράς αυξήθηκαν επίσης.

Τι ανέφεραν οι αναλυτές

Η μικρή υποχώρηση του χρυσού μετά το πρόσφατο ράλι οφείλεται σε μια τεχνική ανατροπή στην αγορά χρυσού, δήλωσε ο David Meger, διευθυντής διαπραγμάτευσης μετάλλων στο High Ridge Future.

Η απόσυρση θα μπορούσε να συνεχιστεί μέχρι τη λήξη του δικαιώματος προαίρεσης της επόμενης εβδομάδας, γεγονός που θα μπορούσε να προκαλέσει περαιτέρω ενοποίηση του χρυσού, είπε ο Meger, προσθέτοντας ότι η αγορά συνολικά φαίνεται να επικεντρώνεται στις προσδοκίες των επιτοκίων από τη Fed.

Η επικεφαλής της Federal Reserve Bank of Boston, Susan Collins, δήλωσε την Παρασκευή ότι η κεντρική τράπεζα έχει περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων μπροστά της, καθώς επιδιώκει να μειώσει τον πληθωρισμό, προσθέτοντας ότι μια αύξηση 75 μονάδων βάσης ήταν ακόμη στο τραπέζι.

Ενώ ο χρυσός έχει υποχωρήσει 15% από την κορύφωσή του τον Μάρτιο, αφού η Fed άρχισε να συσφίγγει τη νομισματική πολιτική, έχει κερδίσει περίπου 7% από τις αρχές Νοεμβρίου, καθώς οι αγορές άρχισαν να τιμολογούν με βραδύτερο ρυθμό αύξησης των επιτοκίων.

Πώς κινήθηκαν τα υπόλοιπα μέταλλα

Διαβάστε επίσης

Ευρωαγορές: Κερδοφόρα κλείνει η εβδομάδα παρά τις δύο μέρες απωλειών

Μετά το σκάνδαλο του FTX οι αρχές στις ΗΠΑ καλούν τον κόσμο να «καρφώνει» παρόμοια γεγονότα

Wall Street: Μετά δυσκολίας η προσπάθεια επιστροφής σε θετικό έδαφος