• Σχόλιο Αγοράς

    Εβδομαδιαίες απώλειες για το χρυσό στον απόηχο των δηλώσεων αξιωματικών της Fed

    • NewsRoom
    ΡΑΥΔΟΙ ΧΡΥΣΟΥ


    Η πτώση του χρυσού, ο οποίος σε εβδομαδιαία βάση είχε σημειώσει μεγαλύτερη πτώση από το Οκτώβριο, οφείλεται στην προετοιμασία για περισσότερες αυξήσεις των επιτοκίων καθώς η τράπεζα προσπαθεί να μειώσει τον πληθωρισμό.

    Το συμβόλαιο εκπλήρωσης του Δεκεμβρίου του χρυσού σημείωσε πτώση 8,60 δολάρια ή 0,5% για να διαμορφωθεί στα 1.754,40 ανά ουγγιά. Ο δείκτης του δολαρίου παρέμεινε σταθερός, καθιστώντας τον χρυσό πιο ακριβό για άλλους κατόχους νομισμάτων, ενώ οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων αναφοράς αυξήθηκαν επίσης.

    Τι ανέφεραν οι αναλυτές

    Η μικρή υποχώρηση του χρυσού μετά το πρόσφατο ράλι οφείλεται σε μια τεχνική ανατροπή στην αγορά χρυσού, δήλωσε ο David Meger, διευθυντής διαπραγμάτευσης μετάλλων στο High Ridge Future.

    Η απόσυρση θα μπορούσε να συνεχιστεί μέχρι τη λήξη του δικαιώματος προαίρεσης της επόμενης εβδομάδας, γεγονός που θα μπορούσε να προκαλέσει περαιτέρω ενοποίηση του χρυσού, είπε ο Meger, προσθέτοντας ότι η αγορά συνολικά φαίνεται να επικεντρώνεται στις προσδοκίες των επιτοκίων από τη Fed.

    Η επικεφαλής της Federal Reserve Bank of Boston, Susan Collins, δήλωσε την Παρασκευή ότι η κεντρική τράπεζα έχει περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων μπροστά της, καθώς επιδιώκει να μειώσει τον πληθωρισμό, προσθέτοντας ότι μια αύξηση 75 μονάδων βάσης ήταν ακόμη στο τραπέζι.

    Ενώ ο χρυσός έχει υποχωρήσει 15% από την κορύφωσή του τον Μάρτιο, αφού η Fed άρχισε να συσφίγγει τη νομισματική πολιτική, έχει κερδίσει περίπου 7% από τις αρχές Νοεμβρίου, καθώς οι αγορές άρχισαν να τιμολογούν με βραδύτερο ρυθμό αύξησης των επιτοκίων.

    Πώς κινήθηκαν τα υπόλοιπα μέταλλα

    • Οι τιμές του αργύρου για παράδοση Δεκεμβρίου αυξήθηκαν 2 σεντς, ή 0,1%, για να διαμορφωθούν στα 20,99 $ ανά ουγγιά, αλλά το πιο ενεργό συμβόλαιο σημείωσε εβδομαδιαία απώλεια 3,1%, η μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του σε μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία της αγοράς Dow Jones.
    • Οι τιμές του παλλαδίου για τον Δεκέμβριο υποχώρησαν 71,10 $ ή 3,5%, στα 1.938,90 $ ανά ουγγιά, αλλά 4,4% χαμηλότερα για την εβδομάδα.
    • Οι τιμές της πλατίνας για παράδοση Ιανουαρίου PLF23, -0,80% έχασαν 7,20 $ ή 0,7%, για να λήξουν στις 984,30 ανά ουγγιά, με εβδομαδιαία απώλεια 5,2%.
    • Οι τιμές του χαλκού για το Δεκέμβριο, παράδοση έχασαν 6 σεντς, ή 1,5%, διαμορφώνοντας στα 3,6320 $ ανά λίβρα, με τις τιμές να υποχωρούν κατά 7,1% για την εβδομάδα.

    Διαβάστε επίσης

    Ευρωαγορές: Κερδοφόρα κλείνει η εβδομάδα παρά τις δύο μέρες απωλειών

    Μετά το σκάνδαλο του FTX οι αρχές στις ΗΠΑ καλούν τον κόσμο να «καρφώνει» παρόμοια γεγονότα

    Wall Street: Μετά δυσκολίας η προσπάθεια επιστροφής σε θετικό έδαφος



    ΣΧΟΛΙΑ