• Σχόλιο Αγοράς

    Έσβησαν από δυνάμεις οι ευρωαγορές – Βουτιά σχεδόν 1% για τον CAC 40 στη Γαλλία

    • NewsRoom
    Το χρηματιστήριο του Παρισιού

    Euronext Paris


    Με απώλειες έκλεισαν τα περισσότερα από τα μεγάλα χρηματιστήρια της Ευρώπης την Πέμπτη, καθώς η αρχική προσπάθεια των ευρωαγορών να ανατρέψουν το άσχημο ξεκίνημα του Σεπτεμβρίου έμεινε από δυνάμεις,  μετά το μέτριο άνοιγμα της Wall Street έπειτα από τα νέα μακροοικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ.

    Οι νέες αδύναμες έρευνες για τη μεταποίηση και τα χαμηλότερα από τα αναμενόμενα ανοίγματα θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ έφεραν ξανά νέους προβληματισμούς για την πορεία της μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο, ενώ αναζωογόνησαν τη συζήτηση για το εάν η Federal Reserve θα μειώσει τα επιτόκια κατά 50 βάση πόντους αντί 25 αυτόν τον μήνα.

    Στη Γερμανία, οι εργοστασιακές παραγγελίες στη χώρα αυξήθηκαν κατά 2,9% από μήνα σε μήνα τον Ιούλιο.

    Στη Γαλλία, ο πρόεδρος Μακρόν ανακοίνωσε πως νέος πρωθυπουργός της χώρας θα είναι ο συντηρητικός Μισέλ Μπαρνιέ, βάζοντας τέλος στο πολιτικό αδιέξοδο των τελευταίων μηνών. Ωστόσο, η κίνηση αυτή θεωρήθηκε «πραξικόπημα» από την Αριστερά του Μελανσόν, η οποία προανήγγειλε διαδηλώσεις.

    Σε αυτό το κλίμα, ο Stoxx 600 έκλεισε στις 512,05 μονάδες με απώλειες -0,54%, με τις μετοχές των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας να σημειώνουν άνοδο 1,66%, ενώ αυτές της υγειονομικής περίθαλψης πτώση 1,4%. Αυτή ήταν η τέταρτη συνεχόμενη ημέρα πτώσης για τον δείκτη. Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η μετοχή της Vistry Group (8,50%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση η μετοχή της Associated British Foods (-8,48%).

    Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε στις 8.241,71 μονάδες με απώλειες -0,34%, η DAX  στις 18.576,50 μονάδες με πτώση -0,08% ενώ ο CAC 40 στις 7.431,96 μονάδες με απώλειες -0,92%.

    Στον νότο, αντίθετα, ο FTSE MIB έκλεισε στις 33.684,80 μονάδες με οριακή άνοδο 0,01% ενώ ο IBEX 35 ολοκλήρωσε στις 11.273,50 μονάδες με άνοδο 0,53%.

    Διαβάστε επίσης

    Χρηματιστήριο: Μάζεψε τις απώλειες της Τετάρτης με πρωταγωνίστρια τη Jumbo – Ισχυρά κέρδη για Aegean, νέο άλμα για την Profile

    Politico: Το FBI αποκαλύπτει τον ψυχολογικό πόλεμο που κάνει ο Πούτιν στην Ευρώπη

    ΗΠΑ-Κυρώσεις στη Ρωσία: Επιτροπή της Γερουσίας εξετάζει εταιρείες κατασκευής ημιαγωγών – Κατηγορίες σε Ρώσο τηλεπαρουσιαστή



    ΣΧΟΛΙΑ