Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Έσπασε για πρώτη φορά ενδοσυνεδριακά τις 15.000 μονάδες ο Nasdaq

χρηματιστές στη wall street

Ανοδικά άνοιξαν την Τρίτη οι βασικοί δείκτες της Wall Street, συνεχίζοντας το θετικό κλίμα που επικράτησε τη Δευτέρα, με τον Nasdaq και τον S&P 500 να κινούνται ήδη σε επίπεδα νέων ενδοσυνδριακών υψηλών.

Οι επενδυτές αναμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον το συμπόσιο νομισματικής πολιτικής του Jackson Hole που ξεκινά την Πέμπτη, προκειμένου να ακούσουν τις απόψεις των αξιωματούχων της FED γύρω από το ζήτημα του πληθωρισμού, της ανάπτυξης, της αγοράς εργασίας και των επιτοκίων. Ωστόσο το μεγαλύτερο ενδιαφέρον αναμένεται να υπάρξει γύρω από το ζήτημα της ημερομηνίας έναρξης της μείωσης του ρυθμού του μηνιαίου προγράμματος αγοράς ομολόγων από τη FED. Ωστόσο θεωρείται δύσκολο να υπάρξει κάποια «πυροδότηση» του tapering μέσω του συμποσίου.

Ιδιαίτερα ανοδικά κινούνται οι κινεζικές μετοχές τεχνολογίας του Nasdaq, καθώς υποχωρεί ο πανικός των προηγούμενων εβδομάδων για τους ρυθμιστικούς κανονισμούς που επιβάλει η Κίνα. Η μετοχή της Punduoguo ενισχύεται στο +15%, της Didi στο +7% της JD.com στο +11,27%, μετά την αντίστοιχη άνοδο που σημείωσαν στην Κίνα.

Στο +6% κινείται η μετοχή της Best Buy μετά τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσε.

Σε αυτό το κλίμα, λίγο πριν τη συμπλήρωση της πρώτης ώρας από το άνοιγμα της αγοράς, ο Dow Jones κινείται στις 35.374,76 μονάδες, με άνοδο 0,11%, ο S&P 500 στις 4.488,13  μονάδες στο +0,19%, ενώ ο Nasdaq στις 15.000,94  μονάδες, με άνοδο +0,39%.