Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Επιστροφή σε θετικό έδαφος για το πετρέλαιο, ήπια άνοδος για WTI και Brent

πετρελαιοπηγή

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πετρελαίου έκλεισαν ελαφρώς υψηλότερα την Τρίτη, αφού το κλίμα στα χρηματιστήρια μετοχών βελτιώθηκε μετά το χθεσινό παγκόσμιο sell-off , ενώ η αγορά του πετρελαίου παρακολουθεί τις εντάσεις μεταξύ Ισραήλ και Ιράν.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του West Texas Intermediate για παράδοση Σεπτεμβρίου  αυξήθηκε κατά 26 σεντς ή +0,4% για να κλείσει στα 73,20 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Το Brent Οκτωβρίου κέρδισε 18 σεντς, ή +0,2%, για να διαμορφωθεί στα 76,48 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe.

Το Brent έκλεισε τη Δευτέρα σε χαμηλό σχεδόν επτά μηνών και το WTI έκλεισε στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές Φεβρουαρίου, παρασυρμένα από το άσχημο κλίμα που δημιούργησαν την περασμένη Παρασκευή τα αδύναμα στοιχεία από την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ, αυξάνοντας τους φόβους για ύφεση στη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη.

Παρά την αντίδραση της Τρίτης, εξακολουθούν να υπάρχουν ανησυχίες σχετικά με τις προοπτικές για τη ζήτηση αργού τόσο στις ΗΠΑ όσο και στη Κίνα. Μάλιστα η EIA αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις της για την παγκόσμια ζήτηση αργού το 2025, επικαλούμενη φόβους για επιβράδυνση στην Κίνα.

Πέρα από τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, οι έμποροι παρακολουθούσαν επίσης τις εξελίξεις στο  πετρελαϊκό πεδίο Sharara της Λιβύης, το μεγαλύτερο της χώρας, το οποίο έκλεισε εντελώς τη Δευτέρα ως αποτέλεσμα διαμαρτυριών, σύμφωνα με δημοσιεύματα. Το πεδίο παράγει 270.000 βαρέλια ημερησίως αργού.

 Διαβάστε επίσης

CNN: Πακιστανός με δεσμούς με το Ιράν σχεδίαζε δολοφονίες στις ΗΠΑ – Και ο Τραμπ φέρεται να ήταν ανάμεσα στους στόχους του

EIA: Μειώνει τις προβλέψεις της για την παγκόσμια αύξηση της ζήτησης πετρελαίου το 2025, λόγω Κίνας

Naftogaz: Ο CEO λέει ότι η κατάσταση σχετικά με τις προμήθειες πετρελαίου της εταιρείας Lukoil είναι πολιτικοποιημένη