Άνοδο σημείωσαν τα πολύτιμα μέταλλα σήμερα Τετάρτη.

Οι έμποροι και οι επενδυτές παραμένουν ενοχλημένοι με τα περίεργα θετικά σημεία των δεδομένων που είναι αναμεμειγμένα με τις αυξανόμενες ανησυχίες για μια διαρκή παγκόσμια ύφεση, ιδιαίτερα υπό το πρίσμα του παρατεταμένου lockdown της Κίνας που αναμένεται να επηρεάσει τη δραστηριότητα στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

1

Προς το παρόν, οι επενδυτές προσπαθούν να αξιολογήσουν πού βρίσκεται ο χρυσός στο τρέχον περιβάλλον, καθώς μια παγκόσμια ύφεση με μια μεταγενέστερη φυγή προς τα περιουσιακά στοιχεία θα ωφελήσει τον χρυσό, ενώ παράλληλα η Fed θα αναγκαστεί να είναι λιγότερο επιθετική με τις αυξήσεις των επιτοκίων της για να αποφύγει να οδηγήσει την οικονομία των ΗΠΑ σε ύφεση.

Ωστόσο, πριν από το μπλακ άουτ των μέσων ενημέρωσης που προηγείται της συνεδρίασης της Fed την επόμενη εβδομάδα, τραπεζικοί αξιωματούχοι παρατάσσονταν για να δηλώσουν ότι τα επιτόκια θα πρέπει να φτάσουν τουλάχιστον το 5% για να κατευνάσουν τον επίμονα υψηλό πληθωρισμό.

Η αδυναμία του δολαρίου τείνει να μειώσει το κόστος ευκαιρίας για τους επενδυτές που εξετάζουν τον χρυσό σε τιμή δολαρίου ως επιλογή, σε σχέση με άλλους παραδείσους. Εν τω μεταξύ, οι χαμηλότερες αποδόσεις των ομολόγων μπορούν να αυξήσουν τις προοπτικές για χρυσό έναντι των κρατικών ομολόγων.

Ο χρυσός παράδοσης Φεβρουαρίου έκλεισε με άνοδο 0,9% στα 1.798 δολάρια ανά ουγγιά.

Το ασήμι παράδοσης Μαρτίου έκλεισε με άνοδο 2,6% στα 22,922 δολάρια ανά ουγγιά.

Το παλλάδιο Μαρτίου έκλεισε με άνοδο 0,2% στα 1.854,30 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ η πλατίνα Ιανουαρίου σημείωσε άνοδο 1,6% κλείνοντας στα 1.011,50 δολάρια ανά ουγγιά, μετά από την Τρίτη που σημείωσε χαμηλό δύο εβδομάδων.

Ο χαλκός Μαρτίου έκλεισε με άνοδο 1,1% στα 3,8605 δολάρια ανά λίβρα.

 

Διαβάστε επίσης:

Συνεχίζονται οι απώλειες για τις ευρωαγορές