• Σχόλιο Αγοράς

    Χρυσός: Οριακές απώλειες 0,1% σημείωσε το πολύτιμο μέταλλο

    • NewsRoom
    ΡΑΥΔΟΙ ΧΡΥΣΟΥ


    Οριακές απώλειες σημείωσε ο χρυσός παρά την υποχώρηση του δολαρίου, καθώς το ενδιαφέρον των επενδυτών μετακινήθηκε στις παγκόσμιες εντάσεις που έχουν δημιουργηθεί μετά την πτώση πυραύλου στην Πολωνία.

    Στο επίκεντρο της αγοράς ήρθαν και τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις των ΗΠΑ και τα απογοητευτικά αποτελέσματα της Target.

    Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο εκπλήρωσης του Δεκεμβρίου του χρυσού σημειώθηκε πτώση κατά 1 δολάριο ή 0,1% για να διαμορφωθεί στα 1.775,80 δολάρια ανά ουγγιά.

    Πώς κινήθηκαν τα πολύτιμα μέταλλα

    • Οι τιμές του αργύρου για παράδοση Δεκεμβρίου αυξήθηκαν κατά μια δεκάρα και διαμορφώθηκαν στα 21,524 $ η ουγγιά.
    • Οι τιμές του παλλαδίου για το Δεκέμβριο παράδοση αυξήθηκαν 0,1% για να κλείσουν στα 2.081,30 $ ανά ουγγιά,
    • Οι τιμές της πλατίνας για παράδοση Ιανουαρίου υποχώρησαν 0,6% στα 1.016,20 $ ανά ουγγιά.
    • Οι τιμές του χαλκού για το Δεκέμβριο, παράδοση υποχώρησαν κατά 5 σεντς, ή 1,2%, στα 3,7735 $ ανά λίβρα.

    Τι ανέφεραν οι αναλυτές

    Οι ειδήσεις που πυροδότησαν τις γεωπολιτικές εντάσεις είχαν περιορισμένο αντίκτυπο στον χρυσό, είπε ο Daniel Ghali, στρατηγικός αναλυτής εμπορευμάτων στην TD Securities, προσθέτοντας ότι θα υπάρξει ανάπαυση μέχρι να δοθούν νέες πληροφορίες για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ. Οι ράβδοι χρυσού που συγκρατήθηκαν κοντά στις κορυφές που χτυπήθηκαν την Τρίτη ήταν οι υψηλότερες από τις 15 Αυγούστου, μετά από αναφορές για πύραυλο που σκότωσε δύο ανθρώπους στην Πολωνία κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.

    Εγκατέλειψε ορισμένα από τα κέρδη της αφού ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είπε ότι το όπλο μπορεί να μην είχε εκτοξευθεί από τη Ρωσία, αμβλύνοντας τις ανησυχίες για μια μεγάλη κλιμάκωση. Ο χρυσός επίσης αυξήθηκε καθώς οι αποδόσεις αναφοράς 10 ετών ήταν σχεδόν στο χαμηλότερο από τις 5 Οκτωβρίου.

    Οι έμποροι έκαναν απολογισμό των στοιχείων που δείχνουν ότι οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο τον Οκτώβριο, ενώ τα στοιχεία της Τρίτης έδειξαν μικρότερη από την αναμενόμενη αύξηση στις τιμές παραγωγού των ΗΠΑ τον Οκτώβριο που δημιούργησε ελπίδες ότι η Fed θα μπορούσε να επιβραδύνει τις αυξήσεις επιτοκίων. Τα αυξανόμενα επιτόκια μειώνουν την ελκυστικότητα του χρυσού που δεν αποδίδει.

    «Είναι πιθανό βραχυπρόθεσμα να συνεχίσουμε να βλέπουμε αυτή την κίνηση υψηλότερα ως αποτέλεσμα της βραχείας κάλυψης αλλά πέρα ​​από το όριο των 1.850 δολαρίων που πιθανότατα θα υποχωρήσει και αναζητούμε να αποδυναμωθούν οι τιμές του χρυσού στη συνέχεια», πρόσθεσε ο Γκάλι.

    Διαβάστε επίσης

    Το πλήγμα στην Πολωνία προκάλεσε την «βουτιά» στις ευρωαγορές

    Χρηματιστήριο: Σκόνταψε ο δείκτης στις 900 μονάδες, με ΔΕΗ και τράπεζες – Placement στην… Unibios, πακέτο 2 εκατ. τεμαχίων στην ΕΥΔΑΠ

    Wall Street: Απογοήτευση για τα αποτελέσματα της Target – Προσπαθεί να διατηρηθεί σε θετικό έδαφος ο Dow Jones



    ΣΧΟΛΙΑ