Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Χρυσός: Ολοκλήρωσε με νέα άνοδο 2,8% την καλύτερη εβδομάδα από τις αρχές Οκτωβρίου

Χρυσός σε ράβδους

Μετά την υποχώρηση του δολαρίου, την άνοδο του ποσοστού ανεργίας που υποδηλώνει ότι η Fed θα μπορούσε να γίνει λιγότερο επιθετική σε μελλοντικές αυξήσεις επιτοκίων, ο χρυσός  παρουσίασε εκρηκτική άνοδο την Παρασκευή, ολοκληρώνοντας την καλύτερη εβδομάδα από τις αρχές Οκτωβρίου.

Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο εκπλήρωσης του Δεκεμβρίου του χρυσού σημείωσε άνοδο 45,60 δολάρια ή 2,8% για να διαμορφωθεί στα 1.676,50 δολάρια ανά ουγγιά.

Τι ανέφεραν οι αναλυτές

Οι τιμές του χρυσού εκτινάχθηκαν περισσότερο από 2% την Παρασκευή, καθώς το δολάριο υποχώρησε μετά τα στοιχεία που έδειξαν μια άνοδο του ποσοστού ανεργίας στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο που ενίσχυσαν την αισιοδοξία ότι η Federal Reserve θα είναι λιγότερο επιθετική στις μελλοντικές αυξήσεις επιτοκίων.

Οι εργοδότες των ΗΠΑ προσέλαβαν περισσότερους εργαζομένους από το αναμενόμενο τον Οκτώβριο, αλλά η αύξηση του ποσοστού ανεργίας στο 3,7% υποδηλώνει κάποια χαλάρωση των συνθηκών της αγοράς εργασίας. Μετά τα στοιχεία, ο δείκτης του δολαρίου υποχώρησε 1,6%, καθιστώντας τον χρυσό σε τιμή δολαρίου πιο ελκυστικό για τους ξένους αγοραστές.

Την Τετάρτη, η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αύξησε τα επιτόκια κατά 75 μονάδες βάσης και ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ είπε ότι ήταν «πολύ πρόωρο» να σκεφτεί κανείς για παύση και ότι η κορύφωση των επιτοκίων θα ήταν πιθανότατα υψηλότερη από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως.

Διαβάστε επίσης

Χρηματιστήριο: Jumbo, Πειραιώς και Alpha ανέβασαν την αγορά, μόλις 1,2% απώλειες το 2022 για τον δείκτη – Ξύπνησε και η μετοχή του… Φουρλή!

Προσπάθεια ανάκαμψης στη Wall Street – Με άνοδο 2% ξεκίνησαν οι βασικοί δείκτες

Axia: Το τρίτο τρίμηνο των ελληνικών τραπεζών θα είναι «ευχάριστο» για τους επενδυτές