Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Χρυσός: Κοντά σε ιστορικό υψηλό οι τιμές, εβδομαδιαία κέρδη 2,8%

Χρυσός σε ράβδους

Σε επίπεδα ιστορικών υψηλών βρίσκονται οι τιμές του χρυσού, καθώς τα θετικά στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ ενισχύουν την πεποίθηση για μείωση επιτοκίων από τη FED τον Σεπτέμβριο, οδηγώντας το δολάρια σε πτώση, την ώρα που η αγορά παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Ο χρυσός spot σημείωσε ενδοσυνεδριακό ρεκρόρ, φτάνοντας στην τιμή των 2.500,99 δολαρίων η ουγγιά, υποχωρώντας αργότερα στα 2.498,72 δολάρια, με άνοδο 1,7%. Το πιο ενεργό συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης του πολύτιμου μετάλλου, παράδοσης Δεκεμβρίου, σημείωσε άνοδο 1,8% στα 2.537,80 δολάρια η ουγγιά.

Σε επίπεδο εβδομάδας ο χρυσός έκλεισε με κέρδη 2,8%, καθώς το δολάριο κατέγραφε την τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα απωλειών.

Στα υπόλοιπα μέταλλα, το ασήμι ενισχύθηκε κατά 1,4% στα 28,81 δολάρια η ουγγιά, η πλατίνα υποχώρησε κατά 0,2% στα 950,76 δολάρια, ενώ το παλλάδιο υποχώρησε 0,1% στα 943,25 δολάρια η ουγγιά.

Διαβάστε επίσης

Ρωσία: Για εξηγήσεις η πρέσβης της Ιταλίας μετά από ρεπορτάζ δημοσιογράφων της RAI στο Κουρσκ

Γαλλία: Εντοπίστηκε νεκρός ο πιλότος του εκπαιδευτικού αεροσκάφους που συνετρίβη σε αεροπορική επίδειξη

ΔΣΑ: Πειθαρχική έρευνα για τη δικηγόρο που προφυλακίστηκε για κατοχή κοκαΐνης