Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Χρυσός: Ήπια άνοδος 0,2% για το πολύτιμο μέταλλο μετά την άνοδο της στερλίνας

Χρυσός σε ράβδους

Ανοδικά έκλεισε το πιο ενεργό συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού την Πέμπτη, βρίσκοντας στήριγμα στην υποχώρηση του δολαρίου.

Η παραίτηση της Λιζ Τρας από στην πρωθυπουργία του Ηνωμένου Βασιλείου, μετά την χαοτική οικονομική πολιτική της που προκάλεσε ισχυρές πιέσεις στην βρετανική οικονομία, έδωσε ώθηση στην στερλίνα η οποία ενισχύθηκε κατά 0,7% έναντι του δολαρίου. Παράλληλα ανοδικά κινήθηκε και το ευρώ, ενόψει και της επικείμενης ανόδου των βασικών επιτοκίων από την ΕΚΤ την ερχόμενη εβδομάδα.

Σε αυτό το κλίμα, ο χρυσός ευνοήθηκε, με το συμβόλαιο παράδοσης Δεκεμβρίου να κλείνει με άνοδο 2,6 δολάρια ή 0,2%, στα 1.636,8 δολάρια η ουγγιά.

Η άνοδος του χρυσού θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερη, αν οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων στις ΗΠΑ δεν συνέχιζαν να αυξάνονται, με αυτή του 10ετους τίτλου να κινείται στο 4,17%. Ένα εμφανές δείγμα της ανησυχίας για τις πιθανές επιπτώσεις των κινήσεων των κεντρικών τραπεζών στην παγκόσμια οικονομία.

Διαβάστε επίσης:

Άνοδος στις Ευρωαγορές στους ρυθμούς της παραίτησης της Λιζ Τρας

Wall Street: Επαναφορά σε θετικό έδαφος με βοήθεια από τα εταιρικά αποτελέσματα – Παραμένει στα ύψη η απόδοση του 10ετούς ομολόγου