• Σχόλιο Αγοράς

    Χρυσός: Η πτώση 1,3% της Παρασκευής έσβησε τα κέρδη σε επίπεδο εβδομάδας

    • NewsRoom
    Χρυσός σε ράβδους


    Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν σημαντικά την Παρασκευή, οδηγώντας το πιο ενεργό συμβόλαιο του πολύτιμου μετάλλου στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης σε εβδομαδιαίες απώλειες.

    Ειδικότερα, ο χρυσός παράδοσης Δεκεμβρίου υποχώρησε κατά 20,80 δολάρια, ή σχεδόν 1,3%, για να διαμορφωθεί στα 1.644,60 δολάρια ανά ουγγιά στο Comex. Οι τιμές με βάση το πιο ενεργό συμβόλαιο έληξαν κατά 0,7% χαμηλότερα αυτή εβδομάδα.

    Στα υπόλοιπα συμβόλαια, το ασημί Δεκεμβρίου υποχώρησε κατά 1,8%, στα 19,147 δολάρια ανά ουγγιά, κλείνοντας την εβδομάδα με συνολικά κέρδη 0,4%.

    Το παλλάδιο Δεκεμβρίου υποχώρησε την Παρασκευή κατά 2,1%, στα 1.897,20 δολάρια ανά ουγγιά, με πτώση 5,4% για την εβδομάδα, ενώ η πλατίνα Ιανουαρίου έχασε 1,9% κλείνοντας στα 949,10 δολάρια ανά ουγγιά, με τις τιμές να αυξάνονται κατά 1,6% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

    Ο χαλκός Δεκεμβρίου, τέλος,  υποχώρησε την Παρασκευή κατά 2,6%, στα 3,429 δολάρια ανά λίβρα, σημειώνοντας εβδομαδιαία απώλεια 1,3%.

    Η εβδομάδα είχε ξεκινήσει για την αγορά των πολύτιμων μετάλλων με ελπίδες πως η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα συνεχίσει με μικρότερες αυξήσεις των επιτοκίων μετά την  συνεδρίασης της επόμενης εβδομάδας, όπου αναμένεται νέα άνοδος κατά 75 μ. β.. Οι προσδοκίες αυτές στήριξαν την αγορά του χρυσού και του ασημιού, αλλά οι έμποροι εξακολουθούν να είναι αβέβαιοι εάν η «αιχμή της επιθετικότητας» έχει πραγματικά περάσει.

    Την Πέμπτη, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διπλασίασε το επιτόκιο αναφοράς της, «υπενθυμίζοντας στους επενδυτές ότι, ενώ η τροχιά της καμπύλης των επιτοκίων μπορεί να έχει χαλαρώσει, θα συνεχίσει να ανεβαίνει για μερικούς μήνες ακόμη», όπως ανέφερε ο Ρούπερτ Ρόουλινγκ, αναλυτής αγοράς στην Kinesis Money. «… αυτό παραμένει ένα περιβάλλον όπου τα ποσοστά εξακολουθούν να ανεβαίνουν. Ως εκ τούτου, ο χρυσός λόγω της έλλειψης μερίσματος είναι απίθανο να συνεχίσει να σημειώνει σημαντικά κέρδη και είναι πιο πιθανό να παγιωθεί γύρω από το τρέχον επίπεδό του των 1.650 δολαρίων ανά ουγγιά», πρόσθεσε.

    Διαβάστε επίσης:

    Μικτά πρόσημα για τις Ευρωαγορές – Ποιες μετοχές ξεχώρισαν

    Crypto: Η εξαγορά της Twitter έφερε άλμα άνω του 10% για το Dogecoin



    ΣΧΟΛΙΑ