Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Χρυσός: Εβδομαδιαίες απώλειες 3,6% για το ενεργό συμβόλαιο

Χρυσός σε ράβδους

Με απώλειες έκλεισαν οι τιμές του χρυσού την Παρασκευή, μετά τα ισχυρότερα του αναμενόμενου στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ, τα οποία απογοήτευσαν την αγορά.

Η αμερικανική οικονομία πρόσθεσε 199.000 νέες θέσεις εργασίας τον Νοέμβριο,  έναντι πρόβλεψης για 190.000 θέσεις εργασίας, ενώ το ποσοστό ανεργίας στο 3,7% από 3,9% και οι μέσες ωριαίες αποδοχές αυξήθηκαν κατά 0,4%.

Παράλληλα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν ανέβηκε στο 69,4 τον Δεκέμβριο, στην υψηλότερη επίδοσή του από τον Αύγουστο.

Μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων το δολάριο ενισχύθηκε κατά 0,4% ενώ η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου ανέβηκε κατά 13 μονάδες βάσης στο 4,26%, πιέζοντας τον χρυσό.

Έτσι, ο χρυσός παραδόσεως Φεβρουαρίου υποχώρησε κατά 31,90 δολάρια ή 1,6%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 2.014,50 δολάρια/ουγγιά. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο για το πιο ενεργό συμβόλαιο από τις 27 Νοεμβρίου.

Σε επίπεδο εβδομάδας, οι τιμές υποχώρησαν κατά 3,6%. Αυτή ήταν η πρώτη εβδομαδιαία απώλεια από τις 10 Νοεμβρίου.

Διαβάστε επίσης

Ecofin: Eκτός ελλείμματος οι αμυντικές δαπάνες – Τι σημαίνει για την Ελλάδα

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ρούτε: Ουκρανία, προσαρμογή δημοσιονομικού πλαισίου και διεύρυνση της ΕΕ στην ατζέντα

Γιάννης Στουρνάρας: Αναγορεύτηκε σε Επίτιμο Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πατρών