Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Χρηματιστήριο: Βγαίνουν εντολές σε ΕΤΕ και ΟΤΕ

Παύλος Μυλωνάς, CEO Εθνική Τράπεζα

Παύλος Μυλωνάς, CEO της Εθνικής Τράπεζας

Άτσαλο γύρισμα χθες, αντίδραση αυτή την ώρα στις 1.456 μονάδες για τον γενικό δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών (Χ.Α.) μετά την καλύτερη ήταν η εικόνα των μετοχικών δεικτών στις ΗΠΑ.

Στο εσωτερικό, αρκετές δεικτοβαρείς εισηγμένες πρωταγωνίστησαν στην πτώση μετά και τα κέρδη των προηγούμενων ημερών.

Λαμβάνουμε το χθεσινό ως μία διόρθωση τιμών, η οποία θα μπορούσε να συνεχίσει μέχρι και τις 1.430 μονάδες, σχολιάζει η Depolas Ιnvestments.

Η μεταβλητότητα θα παραμείνει αυξημένη, ενώ βασικό ρίσκο για τις αγορές παραμένει το γεωπολιτικό πεδίο.

Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τους δείκτες μεταποίησης Σεπτεμβρίου σε οικονομίες της Ευρωζώνης, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, και στις ΗΠΑ, ενώ βαρύτητα θα δοθεί και στη μέτρηση του πληθωρισμού Σεπτεμβρίου στην Ευρωζώνη. Επιπλέον, στις ΗΠΑ θα έχουμε τα ανοίγματα θέσεων εργασίας Αυγούστου στο κλείσιμο του Χ.Α..

Πάντως, χθες ολοκληρώθηκε η περίοδος δημοσίευσης εταιρικών αποτελεσμάτων πρώτου εξαμήνου και η ανάγνωση αυτών πιθανότατα θα οδηγήσει σε αναδιαρθρώσεις χαρτοφυλακίων.

Στη μικρή και μεσαία κεφαλαιοποίηση η πλειονότητα των εταιρειών δεν δημοσίευσε καλά αποτελέσματα, αλλά όπως φαίνεται θα είναι και πάλι μία χρονιά-ρεκόρ για τη συνολική κερδοφορία των εταιρειών.

Όλα τα βλέμματα εστιασμένα και σήμερα στο placement της Εθνικής και ήδη στην αγορά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η υπερκάλυψη ξεπερνά τις 12 φορές. Στα 7,76 ευρώ και κέρδη πάνω από 1% μετά τη χθεσινή πτώση στην περιοχή των 7,67 ευρώ κι ενώ ενδοσυνεδριακά η μετοχή είχε πλησιάσει τα 7,98.

Ανοδικά και η Πειραιώς στα 3,85 ευρώ και με κέρδη 0,7%, 0,93% η άνοδος για την Άλφα, στο 1,55 ευρώ και +1,36% η Eurobank στα 2,08 ευρώ.

Το ενδιαφέρον περνάει και στις υπόλοιπες κεφαλαιοποιήσεις, πάνω από τα 11,09 ευρώ η Αegean, στα 10,04 ευρώ η Cener,στα 17,74 ευρώ σκαρφαλώνει η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, στα 12,08 ευρώ η ΔΕΗ, στα 4,92 ευρώ η Ιντρακάτ μετά τα ισχυρά αποτελέσματα που ανακοίνωσε χθες, στα 35,46 ο Μυτιληναίος, +1,10% ο ΟΤΕ και κινήσεις προς τα 16,10 ευρώ η μετοχή του ΟΠΑΠ.

Διαβάστε επίσης:

Τι σημαίνει η χθεσινή πτώση της Εθνικής και η άτσαλη πτώση στις 1.451 μονάδες

Εθνική Τράπεζα: Πάνω από 7 δισ. ευρώ οι προσφορές – Υπερκάλυψη 11 φορές (upd)

«Κουμπαράς» 1 δισ. τον χρόνο για φοροελαφρύνσεις και παροχές έως το 2028 – Το «παράθυρο» που άνοιξε το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα