Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Χρηματιστήριο: Βγάζουν αντίδραση ΔΕΗ, ΜΥΤΙΛ, ΜΟΗ

Χρηματιστήριο

Χρηματιστήριο

Μικρές οι διακυμάνσεις σήμερα στην Λεωφόρο Αθηνών και αδυναμία της αγοράς να διασπάσει τις 1450 μονάδες με τις συναλλαγές στο πρώτο ημίωρο μόλις στα 3 εκατ. ευρώ.

Κάποια αναιμική αντίδραση φαίνεται να βγαίνει στα πρώτα λεπτά που εξαντλείται στις 1448 μονάδες. Και πάλι αδύναμες οι τράπεζες, παρά τις θετικές συστάσεις της Axia. Στα 3,80 ευρώ υποχωρεί η Πειραιώς ΠΕΙΡ 0,27% 3,74 στο 1,65 η Άλφα ΑΛΦΑ 0% 1,68, στα 7,92 η ΕΤΕ και στα 2,11 ευρώ η Eurobank ΕΥΡΩΒ 0% 2,10.

Αγορές βγαίνουν στις ενεργειακές μετά από δύο μέρες πτώσης. Στα 35,64 σκαρφαλώνει ο Μυτιληναίος, στα 11,36 ενισχύεται η ΔΕΗ, στα 7,46 η μετοχή των ΕΛΠΕ, αμετάβλητη με τον όμιλο να αντλεί 450 εκατ. ευρώ από την έκδοση 5ετούς ομολόγου και χαμηλότερο επιτόκιο, στο 4,25%. Στα 22,70 ευρώ σκαρφαλώνει η ΜΟΗ.

Κατά τα άλλα, ασανσέρ η μετοχή του Ιατρικού που σήμερα βρίσκεται στο +4%. Πτώση 1,43% για Τιτάν TITC -0,16% 30,90, μόλις 0,32% υποχωρεί ο ΟΠΑΠ, στα 15,75. Νέα αντίδραση στα 11,20 ο Σαράντης. Αντίδραση σε κάποια χαρτιά της πληροφορικής, CPI και Centric με 4,4% και 1,46% αντίστοιχα. Συνεχίζεται το μάζεμα στα 19,30 ευρώ για την Τέρνα Ενεργειακή. Και πάλι άνοδος για την Κέκροψ με +3,3% αυτή την ώρα με τρεις πτωτικές συνεδριάσεις από τις 28/6.

Σημειώνεται πως οι μετοχές της Ίλυδα θα διαπραγματεύονται σήμερα χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,019 ευρώ ανά μετοχή (καθαρό).

Επιστρέφοντας στα διεθνή δρώμενα, νευρικότητα και σήμερα στην Ευρώπη, με τον Dax και τον CAC να καταγράφουν οριακές απώλειες, τη στιγμή που αναμένεται η ψηφοφορία για την παραμονή της Φον ντερ Λάιεν στη θέση της προέδρου της Ε.Ε.

Τυχόν αντικατάστασή της, προκαλεί ανησυχία για τις πολιτικές στις Βρυξέλλες, ειδικά ως προς την «πράσινη μετάβαση». Πάντως, μετά τις ανησυχίες για επιβολή δασμών, αλλά και υποτίμησης του δολαρίου, από μία πιθανή εκλογή κυβέρνησης Τραμπ, οι δηλώσεις του Αμερικανού υποψηφίου αναφορικά με τα επιτόκια και η αναφορά στον πρόεδρο της FED να μην κάνει κάποια μείωση μέχρι να γίνουν οι εκλογές, προσθέτουν επιπλέον ανησυχίες στις αγορές. Στις 41.200 μονάδες ο Dow Jones, αλλά ηχηρή πτώση για τον S&P και τον Nasdaq χθες 1,39% και 2,76% αντίστοιχα.

Διαβάστε επίσης:

Εθνική: Γιατί αποτελεί safe bet για την αγορά

Χρηματιστήριο: ΟΠΑΠ και Coca Cola κράτησαν τα προσχήματα, έκτη πτωτική για τα ΕΛΠΕ, κάτω από την τιμή του placement ο ΜΥΤΙΛ, στο -4% το Ιατρικό

Wall Street: Γιατί βούλιαξε ο Nasdaq – Τα σχέδια των ΗΠΑ για μπλόκο στην Κίνα ανατρέπουν το ράλι