Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Χρηματιστήριο: Βγάζει αντίδραση, focus στη ΔΕΗ

Χρηματιστήριο

Χρηματιστήριο

Αντίδραση και μάλιστα ευρεία επιχειρείται αυτή την ώρα στο Χ.Α.

Ο ΓΔΧΑ βρέθηκε με μία ανάσα στο επίπεδο στήριξης των 1350 μονάδων εν μέσω ‘’ξεπουλήματος’’ στ Χ.Α. ους διεθνείς μετοχικούς δείκτες.

Η χθεσινή υπερβολή ενδεχομένως να εκτονωθεί μερικώς σήμερα, αναφέρει η Depolas Investments,αλλά η μεταβλητότητα θα παραμείνει υψηλή και τα μετοχικά χαρτοφυλάκια συνίσταται να έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα σε αμυντικούς τίτλους με ικανοποιητικές μερισματικές αποδόσεις.

Η σημερινή ατζέντα περιορίζεται στις λιανικές πωλήσεις Ιουνίου στην Ευρωζώνη και στο εμπορικό ισοζύγιο Ιουνίου στις ΗΠΑ. Υπενθυμίζουμε ότι σήμερα το απόγευμα δημοσιεύει το Β΄ τρίμηνο η ΔΕΗ με τις εκτιμήσεις να μιλούν για λειτουργικά EBITDA 430 εκ ευρώ. Παράλληλα, αύριο πρωί πριν την συνεδρίαση ανακοινώνουν αποτελέσματα και οι ΟΤΕ και ΕΕΕ.

Πολύ πιθανό το θετικό άνοιγμα σήμερα, αλλά οι δυσκολίες για τον ΓΔΧΑ εντοπίζονται στην περιοχή των 1400 μονάδων.

Ξεκίνημα στις 1356 μονάδες και εν συνεχεία κίνηση στις 1356 μονάδες περνώντας το δύσκολο κάβο των 1352 μονάδων με κέρδη αυτή την ώρα πάνω από 1,8%.Φυσιολογική ροή κεφαλαίων μέχρι στιγμής, με τον τζίρο στα 3,28 εκατ. ευρώ.

Θυμίζουμε ότι χθες στο ξεπούλημα κατά τα πρώτα λεπτά των συναλλαγών είχαν αλλάξει χέρια πάνω από 6 εκατ. ευρώ. Με +10% έκλεισε το Τόκιο με τους επενδυτές να πραγματοποιούν rebound την Τρίτη, διορθώνοντας την υπερβολή του τελευταίου διημέρου από την Παρασκευή, καθώς εξαφανίστηκαν όλα τα κέρδη της χρονιάς.

Παρά λίγο να συμβεί το ίδιο και στην Αθήνα, με τον δείκτη να γράφει χαμηλό στις 1320 μονάδες. Οι αναλυτές βλέπουν αντίδραση αλλά και νευρικότητα συστήνοντας την επιστροφή σε πιο αμυντικά χαρτιά.

Στο 4% τα κέρδη της Εθνικής, στα 7,46 ευρώ, 3,79% ενισχύεται η Eurobank, στο 1,96 , κέρδη 4,6% για την Πειραιώς, στα 3,64 και 3,60% για την Άλφα στο 1,56 ευρώ. Από εκεί και πέρα +2,17% η Τιτάν, στα 30,60 ευρώ, άνοδος 4,85% για την Aegean στα 10,59, =3.,25% η ΔΕΗ, στα 10,80, 2,37% η αντίδραση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, στα 16,44, +1,59% η Coca Cola+3,1% η Ελλάκτωρ, +3,68% τα ΕΛΠΕ, που επέστρεψαν πάνω από τα 7 ευρώ, [‘ανω από 4% τα κέρδη στον Μυτιληναίο, +4,25% ο ΟΠΑΠ και +2,71% ο ΟΤΕ. Πάνω από 1,45% η άνοδος για την Ιντρακάτ και 2,8% για την Ιντραλότ.

Διαβάστε επίσης:

Χρηματιστήριο: Στις θέσεις τους Fidelity, Goldman Sachs, Helikon – Το στοίχημα επιστροφής πάνω από τις 1352 μονάδες και το μήνυμα του selloff

Ανάκαμψη μετά το sell-off, επιφυλακτικές οι αγορές – Στο +10 ο Nikkei, σε θετικό έδαφος η Ευρώπη

Οι αγορές προετοιμάζονται γι’ ακόμη μία τεχνολογική φούσκα; Διαφορές και ομοιότητες του ΑΙ με την dot-com