ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αντίδραση στις 1692 μονάδες μετά το χθεσινό άδειασμα στις 1680 μονάδες βλέπει σήμερα η αγορά και με τις συναλλαγές πάνω από τα 14 εκατ. ευρώ.
Αγορές προκύπτουν στις τράπεζες, τον Μυτιληναίο και γενικώς στις μετοχές που δέχθηκαν μεγάλες πιέσεις χθες, ενώ ιστορικά υψηλά καταγράφονται στον ΟΛΠ μετά τα πολύ καλά αποτελέσματα χρήσης 2024.
Καλά τα αποτελέσματα και από την ΕΧΑΕ, η οποία σε λίγη ώρα έχει τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές. Σήμερα δημοσιεύει αποτελέσματα η BriQ Properties. Η χθεσινή εσωτερική διόρθωση κρίνεται ως φυσιολογική με τις πρώτες στηρίξεις του ΓΔΧΑ να εμφανίζονται στην περιοχή των 1650-1630 μονάδων, υποστηρίζει η Depolas Investments. Στο μέτωπο των αποτελεσμάτων, μεταξύ άλλων, ΕΧΑΕ και ΟΛΠ πρότειναν αυξημένα μερίσματα για την χρήση 2024 στο 0,29 ευρώ/μτχ και 1,92ευρώ/μτχ αντίστοιχα, καθώς είχαν άλλο ένα καλό τρίμηνο.
Η αγορά διεθνώς αναμένει τις ανακοινώσεις δασμών από την κυβέρνηση Τραμπ αύριο πρωί και το μόνο σίγουρο στην παρούσα φάση φαίνεται να είναι η αυξημένη μεταβλητότητα που μάλλον θα μείνει για κάποιο χρονικό διάστημα. Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει τους δείκτες μεταποίησης Μαρτίου για Ελλάδα, Ευρωζώνη και ΗΠΑ καθώς και την αρχική μέτρηση πληθωρισμού Μαρτίου στην Ευρωζώνη. Επίσης, βαρύτητα θα δοθεί και στα ανοίγματα θέσεων εργασίας Φεβρουαρίου στις ΗΠΑ που ανακοινώνονται στο κλείσιμο του ΧΑ. Αντίδραση οι τράπεζες μετά το χθεσινό sell off με την Κύπρου να ενισχύεται 1%, την Άλφα 1,3%, την ΕΤΕ πάνω από 2%, την Eurobank 1,7% και την Πειραιώς +1,6%. Ανοδικό το ξεκίνημα για τον Μυτιληναίο με κέρδη 1,9%, ΑΔΜΗΕ 1,20%, Aegean 1%, επιστρέφοντας πάνω από τα 12,10, στα 13,84 η ΔΕΗ, κοντά στο 1% τα ΕΛΠΕ, στα 7,72, Jumbo πάνω από 1% και ΟΤΕ με +1,87% αυτή την ώρα.
Διαβάστε επίσης:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τραμπ: Κάνουμε οικονομική επανάσταση, κρατήστε γερά! – Η Κίνα έχει πληγεί πιο σκληρά από τις ΗΠΑ
- Τσιάρας από το Κιλελέρ: Οι αγρότες αποτελούν τον ισχυρότερο κρίκο της ελληνικής οικονομίας
- Εμπορικός πόλεμος Τραμπ: Εξαγορές, συγχωνεύσεις και IPOs αξίας πολλών δισ. πάγωσαν μέσα σε 24 ώρες
- Ελλάδα στον ΟΗΕ: Χωρίς κοινό ρυθμιστικό πλαίσιο, η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να απειλήσει την ειρήνη
