• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Τράπεζες, ΟΠΑΠ και Aegean έβαλαν φρένο στο ράλι των κατασκευαστικών

    • NewsRoom
    Wall Street


    Πάνω από το 2% κινείται για δεύτερη συνεχόμενη μέρα το ελληνικό 10ετές, με τους επενδυτές σε Wall  και Eυρώπη να παίρνουν τα κερδισμένα της περασμένης περιόδου, στρεφόμενη κυρίως στο χρυσό που ενισχύεται στα 1.760 δολ. η ουγγιά. Νέες πιέσεις για το πετρέλαιο, κάτω από 20 δολ. το βαρέλι, επιτείνοντας τις ανησυχίες των αγορών ότι παρά τον περιορισμό της παραγωγής ο κορωνοϊός νικά…

    Μέσα στο κλίμα αυτό και με δεδομένο ότι η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά θα παραμείνει κλειστή την Μεγάλη Παρασκευή και την Δευτέρα του Πάσχα, ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, καταγράφοντας ανεπαίσθητες απώλειες 0,13%, στις 606,75 μονάδες και με συναλλαγές χαμηλές, μόλις 46,7 εκατ. ευρώ.

    Το ενδιαφέρον περιστράφηκε τη Μεγάλη Πέμπτη γύρω από τις μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, δεδομένου ότι και σήμερα ο τραπεζικός κλάδος έκλεισε με απώλειες 2,3%. Στο επίκεντρο λοιπόν, η ΣΙΔΜΑ που έκλεισε με κέρδη πάνω από 18%, μετά την ανακοίνωση του deal με την Μπήτρος. Πάνω από 6,4% τα κέρδη για την Φόρθνετ καθώς αύριο, Μ. Παρασκευή, αναμένεται η κατάθεση και νέων προσφορών από ενδιαφερόμενους.

    Απώλειες πάνω από 9% στην Τεχνική Ολυμπιακή, επιβεβαιώνοντας το ρητό «αγόρασε στην φήμη και πούλα στην είδηση», μετά την επιβεβαίωση και τις σχετικές ανακοινώσεις της εξαγοράς του Πόρτο Καρράς από τον ομογενή επιχειρηματία κ. Ιβάν Σαββίδη.

    Η επανεκκίνηση των μεγάλων έργων, μετά την τηλεσυνομιλία που είχαν οι κατασκευαστές με τον πρωθυπουργό, έδωσε ώθηση στα χαρτιά. Πάνω από 5% η άνοδος για τον Ελλάκτωρα, σχεδόν 4% τα κέρδη για την ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ, 1,35% για τον Μυτιληναίο, 2,49% για την Τέρνα Ενεργειακή, 4,7% η Ιντρακάτ και πάνω από 15% η Άβαξ. Κατά τα άλλα, ισχυρές εντολές για τον ΟΤΕ με το χαρτί να ενισχύεται σχεδόν 2%, και 1% τα ΕΛΠΕ.

    Στον αντίποδα, απώλειες πάνω από 3% για τον ΟΠΑΠ, σχεδόν 7% για την Jumbo, 1,8% για την ΕΥΔΑΠ, 0,7% για την Coca Cola και 4,3% για την Aegean στα 5,04 ευρώ.

    Ως προς τις τράπεζες, πάνω από 3% οι απώλειες για ΕΤΕ και Πειραιώς, πάνω από 2% για την Eurobank και 1,45% για την Alpha.

    Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, 74 ενισχύθηκαν και 36 υποχώρησαν.



    ΣΧΟΛΙΑ