Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Τράπεζες, ΔΕΗ, ΜΟΗ, ΕΛΠΕ και Jumbo αλλάζουν το κλίμα

Πίνακας στο Χρηματιστήριο

Χρηματιστήριο

Κίνηση προς τις 650 μονάδες επιχειρείται στην αγορά και με τον δείκτη να ενισχύεται σχεδόν κατά μία ποσοστιαία μονάδα, αλλά χωρίς αξιόλογο τζίρο, ο οποίος διαμορφώνεται μόλις στα 25 εκατ. ευρώ, έπειτα από 5,5 ώρες.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις τράπεζες, με την Alpha να ενισχύεται 3,27%, στα 0,651 ευρώ, η ΕΤΕ 4,27%, στο 1,26 ευρώ, 2,25% η Eurobank, στα 0,404 ευρώ και 2,01% η Πειραιώς στο 1,27 ευρώ. Η άποψη που επικρατεί στην αγορά είναι ότι α) συμφωνία στην Ευρώπη θα έρθει, β) ακόμα κι αν οι επιχορηγήσεις για την Ελλάδα είναι μικρότερες από τις αρχικές εκτιμήσεις, δεν παύει να αποτελεί ισχυρή ένεση ρευστότητας και γ) το χρήμα αυτό θα περάσει από τα πιστωτικά ιδρύματα.

Σχεδόν 3% ενισχύεται η Μότορ Όιλ, η οποία έμεινε πίσω την περασμένη εβδομάδα, 2,6% ενισχύεται η ΔΕΗ, μία ανάσα πριν σπάσει τα 4 ευρώ, 2,9% ενισχύονται τα ΕΛΠΕ και πάνω από 2% η Jumbo. Παραφωνία και απώλειες από ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Coca Cola και Βιοχάλκο με τον ΟΤΕ μόνο να υποχωρεί πάνω από 1,3%.

Σύμφωνα με την αγορά, την περασμένη εβδομάδα ο γενικός δείκτης βρέθηκε σε κρίσιμα τεχνικά επίπεδα, με χαμηλό στις 619 μονάδες. Οι μετοχές θεωρούνται «μαζεμένες», οπότε η εκδήλωση αντίδραση έχει περισσότερες πιθανότητες.

Από τα χαρτιά που διακινούνται 57 ενισχύονται και 40 υποχωρούν.