• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Το range που δίνει η αγορά για το placement της ΕΤΕ, αγοραστής στην Eurobank, Έλληνας θεσμικός χτίζει θέση στην Τιτάν, το ξύπνημα της ΜΟΗ


    4X4 το σερί ανόδου για το Χ.Α., τη στιγμή που οι διεθνείς αγορές οδεύουν στα ιστορικά τους υψηλά και πάλι με τον Dax στην Φρανκφούρτη να ενισχύεται 1,6^ και ο Dow να οδεύει αυτή την ώρα προς τις 42.100 μονάδες!

    Κλείσιμο στις 1471 μονάδες ο γενικός δείκτης και κέρδη 0,63%, καλύπτοντας παρά… τρεις μονάδες το κενό που άνοιξε από την 1η Αυγούστου. Σχεδόν 1,5 μήνα πήρε στην αγορά να επιστρέψει πάνω από τις 1470 μονάδες. Τα εταιρικά αποτελέσματα, το placement και επαναλανσάρισμα της αγοράς μας, φέρνουν το Χ.Α. στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Ισχυρά αποτελέσματα για το Jumbo με κερδοφορία αυξημένη 14% στο εξάμηνο, buy back για το 10% και διατήρηση της πρόβλεψης για αύξηση τζίρου 4% φέτος. Η εταιρεία σημειώνει στην οικονομική της έκθεση ότι το 28% του τζίρου γίνεται κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Ισχυρά μεγέθη και για τον ΟΛΘ που αναμένει την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την απόκτηση του Οργανισμού Λιμένος Βόλου.

    Κόπηκαν οι συναλλαγές στην Εθνική, αλλά άλλοι πρωταγωνιστές αναδείχθηκαν από την σημερινή συνεδρίαση. Οι αγοραστές στην Eurobank απογείωσαν την μετοχή στα 2,12 ευρώ  με προϋποθέσεις για τα 2,20 ευρώ στις επόμενες μέρες. Αντίδραση και αντανακλαστικά από την Aegean, την Motor Oil που μετά τον διπλό πάτο κάτω των 20,80, συστρατεύει δυνάμεις για τα 22,30 ευρώ, την τιμή του placement που απέφερε στον Απόστολο Βακάκη 109 εκατ. ευρώ «βλέπει» η μετοχή μετά το ισχυρό σετ αποτελεσμάτων 6μήνου, απογείωση της Τιτάν από την Εθνική Χρηματιστηριακή και περίεργες εντολές αγοράς από ένα κωδικό στην Άβαξ, ξυπνούν ξανά τη μικρή κεφαλαιοποίηση. Σε μία συνεδρίαση που οι συναλλαγές ξεπέρασαν τα 140 εκατ. ευρώ, ο γενικός δείκτης επανέρχεται στα επίπεδα της 1ης Αυγούστου και στις 1471 μονάδες, όταν και ξεκίνησε το  sell off της αγοράς που την οδήγησε στις 1320 μονάδες. Στα 41 ευρώ η τιμή στόχος που δίνει για τον Τιτάνα η Εθνική Χρηματιστηριακή από 38,2 ευρώ που ήταν η προηγούμενη και αγορές την Πέμπτη, όπως αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές, από μεγάλο Έλληνα θεσμικό επενδυτή. Στα 33,40 ευρώ ανεβάζει την τιμή στόχο για το Jumbo η Eurobank  Χρηματιστηριακή.

    Κατά τα άλλα, στα 140 εκατ. ευρώ οι  συναλλαγές στο Χρηματιστήριο. Καλό σημάδι, όπως υποστηρίζουν οι χρηματιστές, ότι ο τζίρος επανέρχεται και σταθεροποιείται πάνω από τα 100 εκατ. ευρώ.

    Στο μισό μειώθηκαν οι συναλλαγές στην ΕΤΕ, 2,25 εκατ. τεμάχια από άνω των 4 εκατ. τεμαχίων καθημερινά από την αρχή της εβδομάδας. Μικρές απώλειες 0,6%, με κλείσιμο στα 7,80 ευρώ. Σε ρυθμούς placemenbt στο μεταξύ η αγορά, με τις πληροφορίες που κάνουν το γύρο της αγοράς να αναφέρουν ότι το placement για το 10% είναι σχετικά ευρύ, μεταξύ 7,20 – 7,80. Μένει να φανεί, καθώς οι προεγγραφές αναμένονται ν’ αρχίσουν από την επόμενη Δευτέρα.

     Μεγάλες εντολές αγορών βγήκαν στην Eurobank, που έπιασε τα 2,12 ευρώ με κέρδη 2,21% και όγκο 7,9 εκατ. τεμαχίων. Και αγοραστής, αλλά και πωλητής στην Πειραιώς με μεγάλο όγκο 5,2 εκατ. τεμαχίων και προσέγγιση των 3,95 ευρώ. Ήπια η μεταβολή στην Άλφα, στο 1,625 ευρώ με 4,9 εκατ. κομμάτια. Come back για την Aegean που ανέβασε όγκους και ξεπέρασε τις 150 χιλιάδες κομμάτια για πρώτη φορά μετά τις 6 Αυγούστου. Έγραψε τα 11 ευρώ με κέρδη 3,77%. Εντολές αγορών κατέγραψαν οι χρηματιστηριακές από εγχώριους θεσμικούς, στο πλαίσιο ανόδου σήμερα άλλωστε των ευρωπαϊκών αεροπορικών. Κίνηση που συνδέεται με το τέλος γ’ τριμήνου που περιλαμβάνει μια θετική χρονιά για τον τουρισμό και τις μετακινήσεις επιβατών. Κέρδη 3,63% για την Άβαξ και ενδιαφέρουσες εντολές αγορών από μεγάλους Έλληνες ιδιώτες επενδυτές, όπως κατεγράφησαν από χρηματιστηριακές εταιρείες. Ράλι για την Τιτάν, στα 35 ευρώ και ιστορικό υψηλό στην ημερήσια διακύμανση στην περιοχή των 35,65 ευρώ. Έκλεισε στο +2,79%, με την κεφαλαιοποίηση στα 2,74 δις. ευρώ.

    Play στην Motor Oil βλέπουν και οι ξένοι επενδυτές με όγκο 337 χιλιάδων τεμαχίων, κέρδη 1,79% και κλείσιμο στα 21,58 ευρώ.

    Συνέχισε ανοδικά η Frigo +9,73% με 181 χιλιάδες κομμάτια.

    Διαβάστε επίσης

    Eurobank Equities για Παπουτσάνης: Ελκυστικό σημείο εισόδου στη μετοχή

    Eurobank Equities για Jumbo: Ισχυρό α’ εξάμηνο, αγοράστε τη μετοχή

    NBG Securities για Τιτάν: Τα καλύτερα για τη μετοχή είναι ακόμα μπροστά μας



    ΣΧΟΛΙΑ