Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Χρηματιστήριο: Τυφώνας στην Ευρώπη παρασύρει τράπεζες και blue chips στη Λ. Αθηνών

Κάθετη βουτιά στο Χρηματιστήριο από τη στιγμή που έσπασε η κρίσιμη στήριξη των 1.437 μονάδων.

Η αγορά οδηγείται στις 1.400 μονάδες, όπως σημειώνουν οι αναλυτές, παρά το γεγονός ότι αυτή την ώρα δείχνει να σταθεροποιείται στην περιοχή των 1.414 μονάδων.

Στις τράπεζες οι μεγαλύτερες πιέσεις, όπως συμβαίνει άλλωστε σε όλη την Ευρώπη επηρεάζοντας δυσμενώς τους χρηματιστηριακούς δείκτες.

Πάνω από 2,4% η πτώση στον Cac στο Παρίσι και 1,8% για τον Dax στην Φρανκφούρτη.

Η Γαλλία επηρεάζεται περισσότερο, καθώς η ακροδεξιά αναδείχθηκε πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές της περασμένης Κυριακής. Εξέλιξη, που σηματοδότησε την ανάληψη πρωτοβουλιών από τον Εμανουέλ Μακρόν προκηρύσσοντας εκλογές για τις 30 Ιουνίου.

Μία εβδομάδα μετά, οι αγορές ακόμα να συνέλθουν από το σοκ και κυρίως το ενδεχόμενο η ακροδεξιά στην Ευρώπη να βρεθεί στα κέντρα λήψεως αποφάσεων των Βρυξελλών, τη στιγμή μάλιστα που στις ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ προηγείται στις δημοσκοπήσεις έναντι του νυν προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Στις τράπεζες, τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν Alpha Bank -3,7% και Πειραιώς -3,7% και ακολουθούν Eurobank -2,5% και Εθνική -1,7% .

Στα μη τραπεζικά blue chips, υποχωρούν Viohalco -3%, ΔΕΗ ΔΕΗ 0% 11,75 -3%, Τιτάν -2%, ενώ ανοδικά επιχειρεί μόνο η Coca Cola ΕΕΕ 0,25% 32,40 +0,40%.

Στις ευρωπαϊκές αγορές, η διατήρηση των υψηλών επιτοκίων από την Fed για περισσότερο διάστημα θα επηρεάσει τις μελλοντικές αποφάσεις της ΕΚΤ, ενώ στο κάδρο μπήκε η πολιτική αβεβαιότητα στη Γαλλία, μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Διαβάστε επίσης:

Χρηματιστήριο: Στη Lamda oι αγοραστές μετά την ανακοίνωση των ιστορικών EBITDA

Ανασχηματισμός: Οι εκπλήξεις, οι κρυφοί «άσοι» του Μητσοτάκη, το μηνύμα που στέλνει και οι γκρίνιες – Άμεση ανάλυση

Τάκης Θεοδωρικάκος: Θα δώσω μάχη για την αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας και την αποκλιμάκωση των τιμών