• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Τα βλέμματα στον Σαράντη, αδύναμες οι τράπεζες – Bγάζουν αντίδραση ΔΕΗ, Cener, με +4% η… Αττικής!

    Κυριάκος Σαράντης, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Ομίλου Σαράντη

    Κυριάκος Σαράντης, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Ομίλου Σαράντη


    Αδυναμία στην αγορά μετά τη χθεσινή βουτιά ως αποτέλεσμα της έκθεσης της Τράπεζας Ελλάδος για τα κόκκινα δάνεια και την υποβάθμιση στις τιμές στόχους των τραπεζών από την Goldman Sachs.

    Με δυσκολία ο δείκτης προσπαθεί να διέλθει των 1.420 μονάδων, χωρίς συντονισμένη κίνηση στις τράπεζες. Εξαίρεση στον κανόνα ο Σαράντης και τα πολύ καλά αποτελέσματα 9μήνου.

    Το Χρηματιστήριο Αθηνών (Χ.Α.) παρέδωσε χθες, σχεδόν αμαχητί, τα κέρδη των προηγούμενων ημερών, αλλά ακόμα παραμένει εντός του εκτιμώμενου εύρους τιμών, σχολιάζει ο Νίκος Καυκά, υπεύθυνος ανάλυσης της Depolas Investments.

    Από την άλλη, περισσότερο σταθεροποιητική είναι η εικόνα στο εξωτερικό, καθώς η αγορά αξιολογεί τις χθεσινές προβλέψεις του ΔΝΤ για την παγκόσμια οικονομία.

    Υπερτονίζουμε ότι η Ευρώπη υπολείπεται για άλλη μία φορά στις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη του ΑΕΠ.

    Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την καταναλωτική εμπιστοσύνη Οκτωβρίου στην Ευρωζώνη και τις πωλήσεις υπαρχουσών κατοικιών Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ.

    Ωστόσο, τα στοιχεία αυτά δημοσιεύονται στο κλείσιμο του Χ.Α. και δεν αναμένεται να επηρεάσουν την συνεδρίαση.

    Ο Σαράντης ανακοίνωσε τα αποτελέσματα για το Γ΄τρίμηνο του έτους με τα EBITDA να ανέρχονται στα 21,3 εκ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένης της Stella Pack, ενώ οριακή μείωση εμφάνισαν τα EBITDA στα 18,5 εκ. ευρώ χωρίς την εξαγορά.

    Επαναλαμβάνουμε ότι δεν αναμένουμε κρίσιμη αυτονόμηση του ΓΔΧΑ το επόμενο διάστημα, καταλήγει ο αναλυτής. Πάνω από τα 5,5 εκατ. ευρώ οι συναλλαγές αυτή την ώρα στο Χρηματιστήριο που δίνει μάχη για την επιστροφή πάνω από τις 1420 μονάδες.

    Στο 1,47 ευρώ η Άλφα, στα 7,40 η ΕΤΕ, δείχνουν σημάδια αντίδρασης, νέες πιέσεις για την Eurobank, στο 1,936 ευρώ, με την τάση στη μετοχή να αλλάζει κάτω από το 1,95, ενώ στα 3,73 ευρώ ενισχύεται οριακά και η Πειραιώς.

    Στα 15,80 ευρώ αντιδρά κατά 0,50% ο ΟΤΕ, στα 15,94 ξανά ο ΟΠΑΠ, στα 33,52 ευρώ ενισχύεται ο Μυτιληναίος εν αναμονή των αποτελεσμάτων, κέρδη πάνω από 1% ο Σαράντης που ανακοίνωσε EBITDA 63 εκατ. ευρώ στο 9μηνο από 47 εκατ. ευρώ πέρσι.

    Κατά τα άλλα, κέρδη 1,395 βγάζει η Cener, στα 8,74 ευρώ, στα 10,38 ενισχύεται η Aegean, με +4,48% η Αττικής, στα 11,82 ευρώ η ΔΕΗ και κέρδη 0,85%, νέες πιέσεις 0,68% στη Μότορ Όιλ.

    Με 95 κομμάτια όλα κι όλα, +4% η Αττικής! Και κεφαλαιοποίηση πάνω από 11 δισ. ευρώ!

    Διαβάστε επίσης:

    ΔΕΗ: Άνοιξε το βιβλίο για το ομόλογο ύψους 500 εκατ. ευρώ – Στο 4,75% το επιτόκιο

    Ευάγγελος Μυτιληναίος: Με ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της Eurometaux εξελέγη Προέδρος για 2η συνεχή θητεία

    Alpha Finance για Metlen: Πολύ ισχυρές προοπτικές για τα θεμελιώδη – Τιμή στόχος στα €47,70 με σύσταση αγοράς



    ΣΧΟΛΙΑ