• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Τα ρεκόρ στη Wall επαναφέρουν τον δείκτη στις 1.420 μονάδες, αγοραστές στις τράπεζες

    Χρηματιστήριο


    Οι τράπεζες επανέρχονται στο προσκήνιο εν αναμονή των γενικών συνελεύσεων και της διανομής των μερισμάτων για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια.

    Πάνω από 700 εκατ. ευρώ προς διανομή και στόχος η επανεπενδυση τους στην αγορά. Αντίδραση λοιπόν, με τον γενικό δείκτη στην περιοχή των 1.420 μονάδων και κέρδη κοντά στη μία ποσοστιαία μονάδα και συναλλαγές περί τα 4,5 εκατ. ευρώ.

    Αυτά σήμερα, όταν χθες η αγορά είδε απώλειες, αν και ο όγκος συναλλαγών κινήθηκε σε χαμηλά επίπεδα.

    Στην Ευρώπη, υπήρχαν μεγαλύτερες ενδοσυνεδριακές διακυμάνσεις, ενώ νέο ιστορικό ρεκόρ κατέγραψαν οι βασικοί μετοχικοί δείκτες (πλην Dow Jones) στις ΗΠΑ.

    Αν και είναι ημιαργία σήμερα στις ΗΠΑ, θα έχουμε σημαντικά μακροοικονομικά μεγέθη πέραν των εβδομαδιαίων στοιχείων για την αγορά εργασίας.

    Πιο συγκεκριμένα, η ατζέντα περιλαμβάνει τις θέσεις εργασίας ADP Ιουνίου, τον δείκτη υπηρεσιών PMI και ISM Ιουνίου, τις βιομηχανικές παραγγελίες Μαΐου και τις παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών.

    Στην Ευρώπη, θα έχουμε αντίστοιχα τον δείκτη υπηρεσιών PMI Ιουνίου και τον δείκτη τιμών παραγωγού Μαΐου της Ευρωζώνης.

    Η γενικότερη εικόνα των αγορών δεν έχει αλλάξει με την επενδυτική κοινότητα να συνεχίζει να αξιολογεί από κοντά τα μακροοικονομικά δεδομένα, ενώ σε μερικές μέρες από τώρα θα έχουμε και τα πρώτα εταιρικά αποτελέσματα από τα μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του εξωτερικού, παρατηρεί η Depolas Investments.

    Στο πλαίσιο αυτό, η χρηματιστηριακή υπενθυμίζει ότι η περιοχή των 1.380-1.400 μονάδων αποτελεί την κρισιμότερη ζώνη στήριξης βραχυπρόθεσμα για τον γενικό δείκτη.

    Η εβδομάδα αυτή αναμένεται ότι θα έχει διακυμάνσεις, αν και οι πολιτικές εξελίξεις που τρέχουν στη Γαλλία είναι κατά της εκλογής της ακροδεξιάς στην πρώτη θέση στις εκλογές της Κυριακής.

    Αντίδραση σχεδόν 1% αυτή την ώρα για τον γαλλικό CAC.

    Στα 3,56 ευρώ και κέρδη πάνω από 1% για την Πειραιώς ΠΕΙΡ 0,55% 3,67 αυτή την ώρα, +1,5% η Όπτιμα πάνω από τα 12 ευρώ, κέρδη 1,22% η Άλφα, στο 1,579 ευρώ, +1,33% η ΕΤΕ, στα 7,80 και +1,21% η Eurobank στα 2,095 ευρώ.

    Από εκεί και πέρα νέα αντίδραση δίνουν τα ΕΛΠΕ 1,59%, στα 7,965 ευρώ, πάνω από 1% και η ΜΟΗ, στα 23,30.

    Αντίδραση 1,35% η Jumbo, 1,69% o Μυτιληναίος επιστρέφοντας πάνω από τα 36 ευρώ.

    Στα 19,56 ευρώ, ενισχύεται η Τέρνα Ενεργειακή.

    Διαβάστε επίσης:

    Προσλήψεις μετά από 15 χρόνια στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς – Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα – Οι θέσεις εργασίας

    Συνάντηση ΡΑΑΕΥ-προμηθευτών ρεύματος για τα ληξιπρόθεσμα – Τι θα γίνει με τις αποκοπές

    Ανδρεάδης (AS Company): Άλμα ανάπτυξης στη Ρουμανία με όχημα την Jumbo – Το πλάνο για την Ελλάδα και οι εξαγορές



    ΣΧΟΛΙΑ