Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Χρηματιστήριο: Τα μερίσματα των τραπεζών επαναφέρουν τον δείκτη πάνω από τις 1.450 μονάδες

Παύλος Μυλωνάς (ΕΤΕ), Βασίλης Ψάλτης (Alpha Bank), Χρήστος Μεγάλου (Πειραιώς), Φωκίων Καραβίας (Εurobank)

Παύλος Μυλωνάς (ΕΤΕ), Βασίλης Ψάλτης (Alpha Bank), Χρήστος Μεγάλου (Πειραιώς), Φωκίων Καραβίας (Εurobank)

Στις 1.458 μονάδες σκαρφαλώνει ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών (Χ.Α.) μετά τα καλά νέα από τις τράπεζες για τα μερίσματα, το καλό κλίμα στην Ευρώπη ενόψει της ανακοίνωσης από την ΕΚΤ για μείωση των επιτοκίων και το ενδιαφέρον των ξένων θεσμικών για τις ελληνικές τραπεζικές μετοχές, όπως αναμένεται να διατυπωθεί στο roadshow της Goldman Sachs στη Μαδρίτη, σήμερα Πέμπτη.

Ήδη οι συναλλαγές στο Χρηματιστήριο ξεπερνούν τα 12,3 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την Depolas Investments, η Πειραιώς και η Alpha πρωταγωνίστησαν στη χθεσινή αντίδραση της αγοράς.

Στην Ευρώπη η εικόνα ήταν μάλλον σταθεροποιητική εν αναμονή και της σημερινής συνεδρίασης της ΕΚΤ, όπου αναμένεται και η πρώτη μείωση επιτοκίων κατά 25μβ.

Στις ΗΠΑ νέο ιστορικό υψηλό κατέγραψε ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, αλλά και ο S&P 500.

Η σημερινή ατζέντα πέραν της ΕΚΤ περιλαμβάνει τις λιανικές πωλήσεις Απριλίου της Ευρωζώνης και το εμπορικό ισοζύγιο και εβδομαδιαία στοιχεία της αγοράς εργασίας στις ΗΠΑ.

Στο εσωτερικό, την ανοδική διάθεση τροφοδοτούν οι εποπτικές εγκρίσεις διανομής μερισμάτων για ΠΕΙΡ ΠΕΙΡ 0,27% 3,74 ΑΛΦΑ ΑΛΦΑ 0% 1,68 ΕΥΡΩΒ ΕΥΡΩΒ 0% 2,10 και ΕΤΕ ΕΤΕ 0% 7,87

Αναμένουμε την αγορά να τιμήσει τη θετική αυτή εξέλιξη, ενώ εκτιμούμε ότι η όποια ανοδική αντίδραση του τραπεζικού δείκτη θα ευνοήσει περισσότερο της ΑΛΦΑ και ΠΕΙΡ σε αυτήν την φάση.

Όπως ανακοινώθηκε η Πειραιώς θα δώσει 0,063 ευρώ ανά μετοχή (1,7% μερισματική απόδοση), η Alpha Bank 0,052 ευρώ ανά μετοχή αλλά μοιράζεται σε μέρισμα και αγορά ιδίων άρα το μέρισμα είναι 0,026 ευρώ (απόδοση 1,6%), η Eurobank θα δώσει 0,0933 ευρώ ανά μετοχή που αντιστοιχεί σε απόδοση 4,6% και η Εθνική 0,36 ευρώ ανά μετοχή.

Επιπλέον η Πειραιώς αναθεώρησε προς τα πάνω τις εκτιμήσεις της για τα καθαρά κέρδη του 2024 και τώρα περιμένει κέρδη ανά μετοχή 0,85 ευρώ από 0,80 ευρώ που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση.

Όλες οι συστημικές με δυνατή άνοδο στο ξεκίνημα.

Κατά τα άλλα, πάνω από τα 9,09 ευρώ η Cener CENER 0% 9,94 στα 30,95 σκαρφαλώνει η Τιτάν, στα 16,94 ευρώ ενισχύεται η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Πάνω από 2,2% η άνοδος στην Ελλάκτωρ, στα 2,54 ευρώ, κέρδη 1,89% για την Ιντραλότ και τιμή στόχος πάνω από το 1,55 ευρώ για την μετοχή, κέρδη 0,69% η Motor Oil, +0,90% η Jumbo, ανοδικά ο Μυτιληναίος στα 37,42, στα 15,16 ευρώ, στάση σήμερα για τον ΟΠΑΠ και μικρή κίνηση στα 13,82 ευρώ ο ΟΤΕ.

Διαβάστε επίσης:

Buy, hold or sell: Άμεση ανάλυση για OPTIMA,ΙΝΤΚΑ,ΜΥΤΙΛ,ΟΠΑΠ

Εθνική Τράπεζα: Διανομή μερίσματος 332 εκατ. ευρώ στους μετόχους

Inditex (Zara): Ενθουσιασμός από τους καταναλωτές για την καλοκαιρινή κολεξιόν – Άνοδος της μετοχής