• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Τα μερίσματα από ΜΟΗ, ΜΥΤΙΛ στέλνουν χαμηλότερα τον δείκτη – Πέμπτη πτωτική μέρα για Άβαξ

    Οι κ.κ. Βαρδινογιάννης, Ιωάννου και Μυτηλιναίος


    Αντίβαρο στην «τεχνητή» πτώση λόγω αποκοπής μερισμάτων σε ΜΟΗ και Μυτιληναίο, από τον ΟΤΕ, που συνεχίζει ανοδικά για δεύτερη μέρα, την Eurobank και την Εθνική. Με νέες απώλειες στο ξεκίνημα η Alpha και οριακά τα κέρδη για την Πειραιώς, σε μία μέρα που οι ευρωπαϊκές αγορές οδηγούνται από το τεχνολογικό ράλι στον Nasdaq. Στον Dax στην Φρανκφούρτη επικρατούν συνθήκες ισχυρής αντίδρασης πάνω από 1,1%, με υποτονικότερη κίνηση 0,50% από τον Γαλλικό CAC και 0,76% για τον Eurostoxx. Υπενθυμίζεται ότι χθες έγινε ράλι στον τεχνολογικό κλάδο του Nasdaq στην Wall καθώς σημείωσε άνοδο 1,28%.

    Καμία ουσιαστική διαφοροποίηση δεν είχαμε κατά την χθεσινή συνεδρίαση με το ΓΔΧΑ να καταγράφει μικρές απώλειες ακολουθώντας εν πολλοίς την τάση στην υπόλοιπη Ευρώπη, παρατηρεί η Depolas Sec.

    Στις ΗΠΑ, ο τεχνολογικός κλάδος έδωσε τον τόνο με τον Nasdaq να κερδίζει το χαμένο έδαφος της Δευτέρας. Η σημερινή ατζέντα περιορίζεται στις αιτήσεις ενυπόθηκων δανείων και στις πωλήσεις νέων κατοικιών στις ΗΠΑ.

    Στο εσωτερικό, σήμερα κόβουν μέρισμα ΜΟΗ ΜΟΗ 1,86% 23,04 και ΜΕΤΛΕΝ. Ο ΓΔΧΑ αναμένουμε να συνεχίσει τις ταλαντώσεις στα τρέχοντα επίπεδα, σημειώνει η χρηματιστηριακή, παρόλο που η εικόνα του τραπεζικού κλάδου έχει επιδεινωθεί και λόγω των ανακοινώσεων της κυβέρνησης σχετικά με τις τραπεζικές προμήθειες.

    Στις 1415 μονάδες διολισθαίνει ο γενικός δείκτης του Χ.Α. με συναλλαγές κοντά στα 3 εκατ. ευρώ. Εδώ και οκτώ συνεδριάσεις η αγορά έχει να… ξεμυτίσει πάνω από τις 1438 μονάδες, σχολιάζουν οι αναλυτές.

    Ήταν οι μέρες που ανακοινώθηκε το super deal της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, που όμως, καλύφθηκε από την έκτακτη φορολογία στα διυλιστήρια και την ανησυχία για επέκταση των απρόβλεπτων εισφορών και σε άλλους κλάδους της οικονομίας, όπως οι τράπεζες.

    Σε νέα χαμηλά επταμήνου εκκίνησε την Τετάρτη η Άλφα, στο 1,47 ευρώ, τη στιγμή που νέα αντίδραση φαίνεται ότι βγαίνει σε ΕΤΕ και Eurobank, στα 7,839 ευρώ και 2,14 ευρώ αντίστοιχα. Θετικό πρόσημο όμως, και για την Πειραιώς, αλλά με οριακά κέρδη, στα 3,38 ευρώ.

    Η αντίδραση που βγαίνει στις συστημικές πάει να καλύψει την πτώση στα δεικτοβαρή χαρτιά των ΜΟΗ και ΜΥΤΙΛ, ΜΥΤΙΛ 0% 36,70 σχολιάζουν οι αναλυτές.

    Πτώση 4,37% για την πρώτη, στα 24 ευρώ και 2,65 ευρώ για τη δεύτερη στα 35,28 ευρώ, ενώ στο άνοιγμα έφτασε στα όρια των 35 ευρώ.

    Μέρισμα έκοψε και ο Φουρλής, που καταγράφει αυτή την ώρα οριακή πτώση 0,76%, στα 3,90 ευρώ. Στα 29 ευρώ ενισχύεται η Τιτάν, αντίδραση 1,81% για την Aegean, στα 11,22 ευρώ, στα 16,58 ευρώ αντιδρά η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, στα 2,50 ευρώ η Ελλάκτωρ, πάνω από 1% τα κέρδη για την Ιντραλότ που έρχεται με φόρα από χθες, ενώ αντίδραση πάνω από 1% βγαίνει και στον ΟΤΕ [metoxew metoxi= ΟΤΕ] . Κέρδη 1,45% για την Aegean. Νέο χαστούκι και πτώση 2,7% στην Άβαξ ΆΒΑΞ 0% 1,47 για Πέμπτη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση.

    Διαβάστε επίσης:

    Αγορά ενέργειας: Επενδυτικός πυρετός σε υποδομές αερίου και ΑΠΕ

    «Ελευθέριος Βενιζέλος»: Επενδύει στην αφρικανική αγορά – Από την 1η Ιουλίου και νέο δρομολόγιο

    Aegean: Αγορά μετοχών με μέση τιμή κτήσης €11,0849/μετοχή



    ΣΧΟΛΙΑ