Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Χρηματιστήριο: Τα μάτια στις αμερικάνικες τράπεζες, νέα αντίδραση για Aegean

Το Χρηματιστήριο Αθηνών

Το Χρηματιστήριο Αθηνών

Κίνηση προς τις 1420 μονάδες για τον γενική δείκτη του Χ.Α. με μικρό προβάδισμα στις τράπεζες, την ΔΕΗ, την Βιοχάλκο, το Jumbo και την Τιτάν με συναλλαγές ωστόσο, χαμηλές, στα 3,3 εκατ. ευρώ.

Αυτό όταν χθες δεν υπήρξε καμία ουσιαστική διαφοροποίηση στις αγορές, αλλά παραμένει η υποαπόδοση του γενικού δείκτη του Χ.Α. έναντι των βασικών ευρωπαϊκών μετοχικών δεικτών.

Η διαφορά για τον μήνα Οκτώβριο πλέον ξεπερνά και τις 5 ποσοστιαίες μονάδες σε ορισμένες περιπτώσεις ( έναντι FTSEMIB της Ιταλίας). Η σημερινή μακροοικονομική ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον δείκτη οικονομικών προσδοκιών Οκτωβρίου ZEW στη Γερμανία, την βιομηχανική παραγωγή Αυγούστου της Ευρωζώνης και τον δείκτη μεταποίησης Empire Οκτωβρίου στις ΗΠΑ.

Ωστόσο, εκτιμούμε ότι η αγορά θα επικεντρωθεί περισσότερο στα εταιρικά αποτελέσματα Γ’ τριμήνου των Bank of America, Johnson & Johnson, Goldman Sachs, United Health και Citigroup. Στο ΧΑ φαίνεται να συνεχίζεται η διολίσθηση και δεν αποκλείεται να δούμε οριακά χαμηλότερα και των 1400 μονάδων, αλλά εξακολουθούμε να αναμένουμε επανενεργοποίηση των αγοραστών εφόσον το επιτρέψει και το διεθνές κλίμα, σημειώνει στο πρωϊνό report της η Depolas Investments.

Στο επίκεντρο θα βρεθεί η Τράπεζα Αττικής, καθώς σήμερα είναι η τελευταία μέρα διαπραγμάτευσης πριν το reverse split και την αύξηση κεφαλαίου.

Συνεχίζει ανοδικά η Άλφα στο 1,48, με άνοδο 0,68%, κέρδη 1,57% για την ΕΤΕ, που ανεβαίνει στα 7,38 ευρώ, την Eurobank στο 1,971 ευρώ και κέρδη 0,90%, ενώ αντίδραση 1,12% βγάζει και η Πειραιώς, στα 3,71 ευρώ. Απώλειες στην Κύπρου, στα 4,35, ενώ αντίδραση πάνω από 1,2% στην Τιτάν, στα 9,10 αμετάβλητη η Cener. Νέα άνοδος 1,57% στην Aegean, κοντά στο 2% τα κέρδη για την Βιοχάλκο, στα 11,50 ευρώ επιστρέφει η ΔΕΗαντίδραση 0,96% δίνει και η Coca Cola, πάνω από 1% τα κέρδη για Jumbo, στα 33,18 ευρώ ενισχύεται ο Μυτιληναίος.

 

Διαβάστε επίσης:
Κατώτατος μισθός: Ξεκινούν οι διαβουλεύσεις για το νέο τρόπο καθορισμού του με τη ΓΣΕΕ

Σάμος: Μηχανική βλάβη επιβατηγού πλοίου στο Πυθαγόρειο

Γεραπετρίτης για Αλβανία: «Η πρώτη δέσμη κεφαλαίων πρέπει να περιλάβει τα περιουσιακά δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας»